Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Blues oduševio probranu biogradsku publiku

26.07.2016. 22:00
Blues oduševio probranu biogradsku publiku


U kultnom Grand Buffet Belveder u Biogradu na Moru u ponedjeljak navečer jednosatni koncert je održao zagrebački sastav indikativnog naziva Greenhouse Blues Band. Kako sam naziv ovog sastava sugerira, vruća ljetna večer je obećavala plovidbu morem bluesa, funka, soula i brojnim uvalama dobre glazbe.
– Oni nisu skupina glazbenika okupljenih oko projekta, nego glazbenici koji se druže i sviraju ono što vole, a publika to uvijek prepoznaje, kazao je domaćin Vid Pribilović, zaljubljenik u rock, blues i jazz glazbu.
Koncert je definitivno uljepšao standariziranu i pomalo monotonu glazbenu ponudu Biogradskog ljeta 2016. Uz slobodan ulaz i osvježavajuća pića po najpovoljnijim cijenama te autorske skladbe Greenhouse Blues Banda, bila je ovo večer u kojoj je uživala malobrojna ali probrana publika.
Među njima i glazbenici i diskofili, i svi su bili oduševljeni nastupom. Bio je to doživljaj koji će zasigurno ostati u lijepim uspomenama.
Od samih početaka pa do danas bend je ostao vjeran blues i rock izričaju s primjesama funka i soula u obradama uglavnom manje poznatih izvođača. Posljednih nekoliko godina band radi na autorskim skladbama, koje su pod utjecajem popularne glazbe kakva se stvarala u Zagrebu 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća. Svirali su na svim značajnim jazz i blues festivalima u Hrvatskoj i okruženju.
Inače autorsku glazbu napisali su Igor Giga Flajhar, basist benda, te Jurica Hotko (klavijature, harp, vokal) a osim njih glazbeni sastav čine Lovro Šicel (gitara, vokal), Kristian Orešković (bubnjevi), Zvonimir Bajević (truba, krilnica), Antonio Geček (truba), Marin Ferketin (trombon), Oliver Ereš (sax) i Mario Bočić (sax).
Autorska im skladba, koju su odsvirali ovom prigodom u maniri popularnih skladbi ’60.-ih, začinjenih elementima žestokog rocka, swinga i bluesa, dok je energičan i pokretan ritam publika pozdravljala velikim pljeskom nakon svake odsvirane dionice.