Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kako se predstaviti poslodavcu u dvije minute?

26.07.2016. 22:00
Kako se predstaviti poslodavcu u dvije minute?


“Elevator pitch” je sažeto, pažljivo planirano i dobro uvježbano izlaganje o firmi, sebi, proizvodu ili usluzi koju predstavljamo, istaknuo je Vedran Mijolović, stručni savjetnik u Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri. Tamo je jučer predviđena radionica “Kako se predstaviti u dvije minute?”, jer toliko upravo i traje spomenuto predstavljanje, no interes Zadrana je izostao.
– Cilj je naučiti kako u kratko vrijeme predstaviti svoje vještine, postignuća i radno iskustvo potencijalnom poslodavcu odnosno zainteresirati ga da čuje nešto više o vama. Naziv “elevator pitch” ukazuje na to da bi tu ideju trebalo izreći u vremenskom rasponu od 30 sekundi do dvije minute, odnosno ono vrijeme koliko traje vožnja liftom, pojašnjava Miolović.
Da bi to bilo uspješno, potrebno je zadovoljiti određene kriterije. Važno je definirati kome se obraćamo, radno mjesto koje želimo, ali i upoznati sebe, svoje prednosti te koje su glavne karakteristike onoga što želimo predstaviti drugima.
Radionica “Kako se predstaviti u dvije minute?” jedna je u nizu besplatnih radionica s ciljem unaprjeđenja profesionalnog razvoja. Kako napisati molbu i životopis, kako se istaknuti na razgovoru za posao, kako razraditi poduzetničku ideju, samo su dio tema koje se obrađuju na radionicama.
Nova prilika za nova znanja bit će već sljedećeg mjeseca, ali i na jesen, kada su, doznajemo od Miolovića, prostorije CISOK-a ponovno dupkom pune polaznika željnih novih znanja.