Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Općina Škabrnja za Veliku Gospu inzistirala na Bebeku i – Učiteljicama

26.07.2016. 22:00
Općina Škabrnja za Veliku Gospu inzistirala na Bebeku i – Učiteljicama


Općinsko čelništvo Općine Škabrnja odabralo je izvođače za veliku pučku feštu za blagdan Velike Gospe, pop-rock pjevača Željka Bebeka (70) i ženski bend Učiteljice, tri atraktivne i talentirane mlade žene, čija pjesma “Šok” na YouTubeu ima čak 6,3 milijuna prikaza.
Općina je raspisala javni natječaj za izbor organizatora manifestacije “Koncerta za Veliku Gospu 2016.”, koji uvjetuje već odabrane izvođače, no na njega se još nitko nije javio. Zadarskom listu je iz Škabrnje javljeno kako je tome uzrok ženski bend Učiteljice, koji navodno izvodi turbofolk ili cajke.
– Od mještana nisam čuo nikakve primjedbe, izvođači zasigurno nisu uzrok što se nitko javio za organizatora manifestacije. Protekle godine smo imali organizatora, ove godine nažalost ne, govori načelnik Nediljko Bubnjar.
Dvije Hrvatice i jednu Slovenku, Anu Vurcer (31), Mateu Tisaj (24) i Silviu Ivić (24), okupio je skladatelj Dušan Bačić, autor Severinina hita “Tarapana”. Na svojim nastupima uživo imaju pratnju klasičnog pop sastava.
– Znam da su jako popularne i atraktivne za publiku te da su snimale s Jasminom Stavrosom, Severinom i Nedom Ukraden. Mišljenja sam kako su im pjesme i glazba slične Rozginim, Maje Šuput ili Severine, ističe Bubnjar.
Protekle godine kiša je počela padati oko 22 sata i sasvim pokvarila pučku feštu u centru Škabrnje i veliki koncert Jole.
– Organizatori su nažalost bili u minusu, zabava zapravo u tom trenutku nije bila ni počela. To je zapravo i najveći razlog što se ove godine nitko nije ni javio na javni natječaj, a ne naš izbor izvođača. Nakon prošlogodišnjeg nepredviđenog fijaska, nitko se nije javio na javni natječaj, ističe Bubnjar.