Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

U Odjel ginekologije uloženo 1,5 milijuna kuna

26.07.2016. 22:00
U Odjel ginekologije uloženo 1,5 milijuna kuna


Zbog nekih sitnih građevinskih nedostataka novouređeni Odjel ginekologije Opće bolnice Zadar, odnosno desno krilo na prvom katu zgrade čija je adaptacija započela prije gotovo dvije godine, još nije otvorio vrata pacijenticama.
– Čekamo da izvođač radova otkloni uočene nedostatke i onda će taj odjel, koji je nakon 30 godina doveden na razinu 21. stoljeća, konačno biti u funkciji. U sklopu ovih radova promijenjene su sve instalacije, postavljeni su novi podovi, zidovi i sanitarni čvorovi, kaže dr. Branko Dukić, voditelj Odjela za ginekologiju i porodiljstvo OB Zadar, dodajući kako je u planu preuređenje cijelog Odjela ginekologije.
Do sada je za radove na Odjelu ginekologije izdvojeno je 1,5 milijuna kuna, a smještajni kapacitet je ukupno 24 ležaja. Za razliku od ranijeg razmještaja u sobama gdje su bila po dva do četiri kreveta, te su pacijentice koristile zajednički sanitarni čvor, novouređene sobe namijenjene su za po dvije pacijentice, a svaka će soba imati svoj toalet.
Od početka radova pacijentice koje su trebale biti smještene upravo na prvom katu odjela, raspoređene su u privremenom smještaju u prizemlju. Izvođač ovih radova je tvrtka Inero d.o.o. iz Splita.
Prije nekoliko godina obnovljeno je i rodilište, a kad za to bude mogućnosti, još preostaju zahvati na obnovi operacijskih sala i rađaonice.
– U sklopu obnove koja je u planu na cijelom odjelu će biti uveden sustav grijanja, odnosno hlađenja. On će zamijeniti pojedinačne uređaje koji se trenutačno koriste u sobama za tu namjenu, najavio je dr. Dukić.