Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Vlasnici zemljišta prodaju otočić kod Iža za 6 milijuna eura!

26.07.2016. 22:00
Vlasnici zemljišta prodaju otočić kod Iža za 6 milijuna eura!


Dugi Otok, Ugljan, Pag, Pašman, Vir, Molat, Olib, Silba, Zverinac, Rava, Iž, Sestrunj, Rivanj, Ist, Ošljak, Premuda… do sada biste vjerojatno već zastali najbrajajući otoke zadarskog arhipelaga, a ako niste bodul, onda bi vam trebalo neko vrijeme da vam u misli dođu Lavdara, Krknata, Kornat, Žut, Brušnjak, Lavsa. To su naime, otoci bez naselja, s tek pokojom kućom, do kojih se može doći samo barkom, ili nedajbože plivajući. Treća je skupina otoka za koju ćete, ako niste žitelj otoka uz koji se nalazi, vjerojatno prvi put čuti: Golac, Bisage, Mrtovnjak (Maćin školj), Tomešnjak (Gaćinov školj), Fulija, Kudica, Rutnjak, Glurović, Sridnji, Mali otok, Veli otok, Galijica, Magarčić, Tovarnjak, Veli i Mali Planatak, Šilo, Sparušnjak, Trata, Kamenjak…
Naizgled bezvrijedne hridi, ako je vjerovati agencijama za nekretnine, ipak imaju svoju cijenu, i to milijunsku u eurima. Jedan od spomenutih otočića – Sridnji, smješten između Glurovića i Malog otoka kod Velog Iža, prodaje se za 6 milijuna eura! Oglas osvježen na jednoj od agencija navodi kako se na otočiću površine 130 tisuća četvornih metara nalazi stara ruševina površine 40 m2, a očekivana cijena je oko 46 milijuna kuna, odnosno 6 milijuna eura.
– Radi se o oglasu koji je prvi put postavljen prije dvije godine, nažalost do danas nije pokazan ozbiljan interes. Radi se o negrađevnom zemljištu u vlasništvu više osoba, koje žive u Zadru, Zagrebu, Vrsaru… Uglavnom, radi se o traženju potencijalnih interesanata jer bi procedura nakon toga i dalje bila duga – potrebno je riješiti pitanje prvokupa, okrupniti česticu i druge predradnje da bi se otok prodao, kaže Marin Biliškov iz agencije Biliškov nekretnine d.o.o.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU