Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zagrepčani pokušali opljačkati crpku

26.08.2010. 22:00
Zagrepčani pokušali opljačkati crpku


Dvojica Zagrepčana pokušala su u srijedu oko 2 sata u noći opljačkati benzinsku crpku “Europetrol” u Zatonu, no srećom, sve je ostalo samo na pokušaju. Naime, policajci Prve policijske postaje su prilikom redovitih ophodnji primjetili da je alarmni uređaj na toj benzinskoj crpki posprejan pur pjenom.
Ubrzo zatim, policijski službenici su između Zatona i Petrčana zaustavili automobil u kojem se nalazio 28-godišnjak iz Zagreba koji je uhićen. Tijekom kriminalističkog istraživanja uhićen je i 32-godišnjak, također, iz Zagreba. Obojica su u srijedu poslijepodne privedena istražnom sucu Županijskog suda u Zadru uz kaznenu prijavu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo ocijenjeno kao pokušaj teške krađe provaljivanjem.
Uhvaćen kradljivac torbice
Policajci su okončali i kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom s vinkovačkog područja, koji je uhićen u utorak, a nakon što su građani javili policiji da su ga uhvatili u krađi torbice. Krim obradom je utvrđeno da je on s plaže u Diklu ukrao pojasnu torbicu njemačkog državljanina (49). Protiv 50-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe.
A, u noći s ponedjeljka na utorak u mjestu Pakoštane nepoznati je počinitelj iz lučice na Krešimirovoj obali ukrao plastičnu brodicu dužine preko četiri metra s vanbrodskim motorom u vlasništvu slovenskog državljanina (54). Materijalna šteta iznosi oko 72 tisuće kuna.