Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Adžić, Aralica i Erceg nikad spremniji

26.08.2011. 22:00
Adžić, Aralica i Erceg  nikad spremniji


Posluži li nas dobro vrijeme, vjerujem da ćemo se vratiti s dobrim rezultatima – kaže Adžić


Stari Grad na Hvaru danas (subota) će ugostiti  36. Međunarodno prvenstvo  Hrvatske u daljinskom plivanju  – popularni Faros Maraton. Na  tradicionalnoj, 16 km dugoj  dionici od Starogradske rive do  rta Kabal i natrag i ove će godine konkurirati neka od najpoznatijih imena svjetskog daljinskog plivanja. Organizatori  tako s ponosom ističu nastup  Grka Spyrosa Gianniotisa, aktualnog svjetskog prvaka na 10  km, odnosno Angele Maurer,  njemačke dalekoprugašice koja  je trenutačno viceprvakinja svijeta na 25 km, dok je višestruki  europski i svjetski naslovi svrstavaju među tri najbolje maratonke svih vremena.
Kao i protekle tri godine, troje Zadrana ponovno će se moći  pohvaliti sudjelovanjem na jednom od najprestižnijih svjetskih maratona. Odličnim izdanjima u Cro Cupu, u kojem u  ovom trenutku zauzima visoko  peto mjesto, Dražen Adžić je  zaslužio pravo nastupa te će još  jednom braniti boje Kluba daljinskog plivanja Donat. Njegov  klupski kolega Josip Aralica do  startnog je broja stigao dobivši  pozivnicu organizatora, dok će  Filip Erceg, treći član Donata,  nastupiti kao domaći plivač  (vuče korijene s otoka Hvara).
– Faros Maraton je za nas  najveće natjecanje od svih.  Nastupi će nam biti veliko priznanje za uloženi trud, ali i  velika obveza, budući da treba  isplivati 16 km. Posljednjih  10-ak dana intenzivno smo se  pripremali za ovaj maraton. Rekao bih kao nikada do sada, jer  smo u moru provodili više od tri  sata po treningu. Posluži li nas  dobro vrijeme, vjerujem da  ćemo se vratiti s dobrim rezultatima – kazao je Adžić.
Faros Maraton ujedno će biti  i 21. Prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju na 16 km, a  najveća se borba za titulu u  muškoj konkurenciji očekuje  između braće Tomislava i Josipa  Solde te Marina Milana. U ženskoj kategoriji Karla Šitić slovi  za apsolutnog favorita te bi pobjeda neke druge plivačice spadala u red velikih iznenađenja.