Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Mislio da ga vrijeđa, pa ga udario čekićem po glavi

26.08.2011. 22:00
Mislio da ga vrijeđa, pa ga udario čekićem  po glavi


Nakon gotovo tjedan dana, zadarski su policajci  okončali kriminalističko istraživanje i podnijeli kaznenu prijavu  protiv 19-godišnjaka iz Zadra, koji se sumnjiči za pokušaj ubojstva  dvije godine mlađeg mladića.
Incident koji, srećom, nije završio s najtragičnijim mogućim  posljedicama, dogodio se u nedjelju 14. ovog mjeseca u ranim  jutarnjim satima, na Put Stanova u Zadru. Stariji je mladić udario  17-godišnjaka dvaput čekićem u predjelu glave i teško ga ozlijedio.
Saznali smo kako se sve odigravalo oko dva sata ujutro kada je  19-godišnjak došao automobilom i razgovarao sa skupinom mladića  među kojima je bio i 17-godišnjak. Maloljetnik koji slabije govori  hrvatski jezik nastavio je razgovarati na njemačkom jeziku, a kada je  19-godišnjak upitao o čemu govori, jedan od mladića rekao mu je  kako ga vrijeđa, no policajci su krim obradom utvrdili kako to nije  bilo točno. Međutim, nasilnom 19-godišnjaku je to bio dovoljan  razlog da ode do svog auta, uzme čekić, udari ga i teško ozlijedi  17-godišnjaka.
Uhvaćena “ekipa” mladih provalnika
Zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda protiv 28-godišnjeg Zadranina, podnesena je kaznena prijava. On se sumnjiči da  je u četvrtak oko 5 sati, u Vukovarskoj ulici u Zadru, bez povoda  fizički napao i istukao 37-godišnjaka iz Zadra. A, policijski inspektori Prve policijske postaje u Zadru dovršili su kriminalističko  istraživanje nad maloljetnicima u dobi od 16 i 17 godina te  19-godišnjakom, koje su policajci uhvatili u noćnim satima u  automobilu na Bedemu zadarskih pobuna. Premetačinom auta  policajci su pronašli provalnički alat, rukavice, pištolj makarov i  manju količinu “trave”.
Sumnja se da je “ekipa” najprije pokušala provaliti u dva automata  za plaćanje parkinga, a također i da su 16-godišnjak i tri godine  stariji mladić prije dvadeset dana, uspjeli provaliti u jedan automat  na Poluotoku.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv sve trojice  je podnesena kaznena prijava, a protiv 17-godišnjaka i prijava zbog  droge.