Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Pospiš: Apeliram na Grad Zadar da podrži Omblu

26.08.2011. 22:00
Pospiš: Apeliram na Grad Zadar da podrži Omblu


Njoj će biti plaćena sva oprema sve pripreme koje organizira savez. U potpunosti ćemo preuzeti brigu o njoj – ističe predsjednik HSTS-a Zlatko Pospiš


Mlada zadarska stolnotenisačica Matea Ombla posljednja dva tjedna nalazi se na Pagu na pripremama koje organizira Hrvatski stolnoteniski savez. Bivšu članicu Donata, a odnedavno natjecateljicu Jadere, pozvao je predsjednik HSTS-a Zlatko Pospiš koji je sam preuzeo brigu o perspektivnoj igračici.
– Ja sam joj platio pripreme i ona posljednjih 15-ak dana trenira s vrlo jakim igračicama, pod jurisdikcijom poznatih europskih trenera. Svi se mi slažemo da je riječ o odličnoj mladoj igračici i jednoj od najvećih hrvatskih, ali i europskih talenata – ističe Pospiš. Predsjednik Saveza napominje da će krovna hrvatska stolnoteniska organizacija i u budućnosti brinuti o Ombli.
– Njoj će biti plaćena sva oprema sve pripreme koje organizira Savez. U potpunosti ćemo preuzeti brigu o njoj. Matea je odradila odlično ove pripreme koje definitivno nisu bile lake. Izrazito je marljiva djevojka i vjerujem da će ona jednom biti i seniorska reprezentativka.
Pospiš je napomenuo da će Savez uputiti i molbu Gradu Zadru za pomoć talentiranoj stolnotenisačici.
– HSTS će se obratiti Gradu Zadru da preuzme sa svoje strane dio brige o jednoj od najperspektivnijih europskih igračica. Nadam se da će ta molba uroditi plodom, jer šteta bi bilo da joj se maksimalno ne pomogne – zaključuje Pospiš.


Turnir na Pagu




Jučer je u Gradu Pagu počelo Otvoreno prvenstvo Paga na kojemu će nastupati mladi hrvatski stolnotenisači i stolnotenisačice. Turnir je započeo ekipinim natjecanjima, a danas se kreće s pojedinačnim dijelom turnira. Prijavilo se 230 natjecatelja, a finalni mečevi počinju danas popodne i završavaju u nedjelju ujutro.