Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Policija uhitila osumnjičenog za podmetanje požara

Autor: Minja Gugić

26.08.2012. 22:00
Policija uhitila osumnjičenog za  podmetanje požara


Mještanin Radovina u dobi od 51 godine danas  je bio uhićen, a nad njim je tijekom dana još uvijek trajalo  kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je namjerno  potpaljivao požare u okolici gdje ga je primijetio i pilot  kanadera.
– Policajci još uvijek provode kriminalističko istraživanje.  On je osumnjičen i uhićen. Iako do sada nikada prije nije  bio službeno i formalno prijavljen zbog izazivanja požara,  postoje indicije da je tome sklon – pojasnio je jučer glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan, dodajući kako će se  više o tome moći znati kad policajci odrade svoj dio posla,  vjerojatno tijekom današnjeg dana.
I dok je osumnjičeni 51-godišnjak bio u policiji, danas oko  11.30 sati kod mjesta Posedarje uočen je još jedan piroman kako podmeće vatru.
– Sad su mi javili o podmetanju požara kojeg su vidjeli  naši ljudi s vidjelice. Obavijestit ćemo policiju. Ovo je  novi dokaz da se požari koji bjesne cijelo ljeto podmeću –  izjavio je novinarima Željko Šoša, zapovjednik zadarskih vatrogasaca.