Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Tin slavio u Poljicima

Autor: Branko Božić

26.08.2012. 22:00
Tin slavio u Poljicima


Pobjedom sastava Tin iz Zadra okončan je malonogometni turnir “Kup Poljica 2012” koji se ovog ljeta igrao kao podsjetnik na 60 godina aktivnog igranja nogometa u Poljicima i koji je okupio 24 ekipe s područja Zadarske županije. Tin je u završnoj utakmici pred prepunim tribinama pobijedio momčad Murvice. U prvom napadu igrač Murvice Josip Kolić našao se u stopostotnoj prigodi, snažno je opalio, ali njegovom šutu ispriječila se vratnica. Što nije pošlo za rukom Koliću pošlo je za nogom igraču Tina Josipu Čačiću koji u 5. minuti pogađa mrežu protivničkog vratara Rafaela Baričića. U 10. minuti napadač Murvice Dragan Radman bježi svojim čuvarima, izbija sam ispred vratara Tina Ivana Škode, ali njegov snažan šut završava pored vratnice. Pet minuta prije kraja prvog dijela Tin postiže i svoj drugi gol, a strijelac je ovog puta Davor Klapan. Početkom drugog poluvremena Murvica baca sve karte na stol. Takva igra donosi joj pogodak koji u 24. minuti postiže Ivan Lučić. No, nakon toga trener Tina Tihomir Knežević traži predah i ujedno mijenja dvojicu igrača što se pokazalo dobrim i mudrim potezom. U nastavku Tin je zagospodario terenom te se na koncu zasluženo po sedmi put popeo na tron poljičkog malonogometnog turnira.
U utakmici za treće mjesto pobjednika između ljubačkog Primorca i zadarske Plovanije odlučivali su udarci s bijele točke. Na koncu više sportske sreće i prisebnosti imali su Ljupčani za koje je pobjedonosni pogodak postigao Marin Jović, a na svojim su vratima imali najboljeg golmana turnira Marina Miletića.
Pobjednicima iz Tina pripao je pehar i nagrada od 10 tisuća kuna. Murvica je uz pehar nagrađena s 5 tisuća kuna dok je Primorac također uz pehar dobio 2 tisuće kuna. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Marin Kurtin (Tin), najbolji vratar je Marin Miletić (Primorac) a prvi strijelac sa 6 postignutih golova je Mate Bugarija (Murvica). Pehare i nagrade najboljima su uručili članovi Organizacijskog odbora, predsjednik MNK Poljica Ivan Vučković i dopredsjednik Valentin Vučković te predstavnica glavnog sponzora Marija Kojić. Također su pohvaljeni suci turnira Luka Popović, Ivan Zdrilić, Marin Marinović i Jerolim Čulina. Za najbolju navijačku skupinu proglašeni su Švrnjci iz Poljica dok je Ivan Utković Cito nagrađen za uspješno vođenje turnira.
Tihomir Knežević, voditelj Tina nije krio zadovoljstvo po završetku turnira.
– Presretni smo zbog osvojenog prvog mjesta među ovolikim brojem ekipa. Murvica je izvrsna ekipa ali držim da smo je ipak nadigrali. Sve čestitke mojim igračima kao i organizatorima ovog turnira za kojeg držim da je unatoč nekim nedaćama bio i ostao broj jedan na širem zadarskom području.
Hrvoje Čulina, voditelj Murvice sportski je čestitao Tinu.
– Igrali smo dobro, ali nedostajalo nam je sportske sreće. Da smo realizirali naše početne prigode siguran sam da bi mi na koncu slavili. Ali ipak ovo je samo sportska igra i ja čestitam kako mojim igračima tako i pobjedničkoj ekipi Tina. Hvala organizatorima kao i ovoj divnoj publici na bodrenju.


Finale


TIN 2
MURVICA 1
POLJICA – Igralište kod škole. Gledatelja 1.100. Suci: Luka Popović i Ivan Zdrilić.
TIN: Škoda, Klanac, Šarlija, Čerina, Čulina, Burčul, Kurtin, Čačić (1), Dujmović, Čurčija, Klapan (1). Voditelj: Tihomir Knežević.
MURVICA: Baričić, Zdrilić, Kolić, Radman, Surać, Lučić (1), Jelovčić, Bugarija, Čulina. Voditelji: Hrvoje Čulina i Srećko Grgeč.




Za treće mjesto


PLOVANIJA 2 (2)
PRIMORAC LJUBAČ 4 (2)
PLOVANIJA: Dražević, Klarin (1), Remšak, Bacalja, Kresović, Rančić (1), Ledenko. Voditelj: Drago Dražević.
PRIMORAC LJUBAČ: M. Miletić, Matak (1), Bonato, B. Miletić, Jović (1), Borzin, Perković, Dušević. Voditelji: Zoran Knežević Zoki i Ljubo Tičak.