Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U Smokoviću treći požar u mjesec dana

Autor: Marija Knežević

26.08.2012. 22:00
U Smokoviću treći požar u mjesec dana

Foto: Filip BRALA



Vatrogasci pretpostavljaju da je, kao i u prijašnja dva slučaja, za požar zaslužan ljudski faktor, odnosno da je netko od mještana zapalio suhu travu ispred kuće koja se vjetrom proširila dalje
Treći požar u samo mjesec dana buknuo je danas u Smokoviću, u zaseoku Prostrani. Vatrogasci su odmah po dojavi, nešto prije 17 sati, odmah izašli na teren i u roku od manje od sat vremena uspjeli su ga lokalizirati.
Gorjelo je u blizini nekolicine kuća od kojih su tek dvije naseljene i vatrogasci su uspjeli spriječiti puno veću štetu.
Poteškoće je opet stvarao vjetar koji je vatru proširio na oko 150 metara, tako da je došla u neposrednu blizinu minskog polja.
– Izašli smo na teren odmah, nas 38 djelatnika JVP-a i pet naših sezonaca. Došli smo s dva vozila za gašenje šumskih požara, a pomagao nam je i jedan air tractor, kazao nam je na licu mjesta Zoran Jureško, voditelj smjene JVP-a, pokazujući rukom obližnju ogradu iza koje je minsko polje.
Štete od požara nema, nisu gorjeli ni voćnjaci ni maslinici već samo trava i nisko raslinje.
O požaru vatrogasce nisu obavijestili mještani Smokovića, već njihova “vidilica” odnosno dežurni kolega s promatračnice u Debeljaku odakle je i ugledao dim.
Vatrogasci pretpostavljaju da je, kao i u prijašnja dva slučaja, za požar zaslužan ljudski faktor, odnosno da je netko od mještana zapalio suhu travu ispred kuće koja se vjetrom proširila dalje.