Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Sporazum o gradnji podvožnjaka napokon će zaživjeti

Autor: Velimir Brkić

26.08.2013. 22:00
Sporazum o gradnji podvožnjaka napokon će zaživjeti

Foto: Velimir BRKIĆ



Na svečanoj sjednici održanoj proteklog tjedna u povodu Dana općine Zemunik Donji, novi načelnik Ivica Šarić je najavio skorašnji završetak prikupljanja dokumentacije potrebne za izgradnju podvožnjaka ispod poletno-sletne staze Zračne luke.
– Idejni projekt za podvožnjak više puta je vraćan na doradu zbog različitih razloga, međutim, napokon su skupljene sve suglasnosti. Vjerujem da više nema prepreka za izdavanje lokacijske dozvole, poželio je Šarić.
Pritom je naglasio kako se ovih dana očekuje ishođenje lokacijske dozvole koju izdaje županijski Upravni odjel za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje.
– Kao što je i često govorio dosadašnji načelnik Josip Marušić, put do dobivanja potrebite dokumentacije je zaista nepotrebno dug i trnovit, papiri bi se trebali dobivati znatno jednostavnije i brže. Uvjeren sam da smo napokon, tri godine nakon zatvaranja ceste Zemunik – Zadar, gotovi s papirologijom. Nakon lokacijske dozvole vrlo brzo očekujemo i potvrdu glavnog projekta izgradnje podvožnjaka, odnosno građevinsku dozvolu i raspisivanje natječaja za izvođača radova, poželio je Šarić.