Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Mostovci u Zadru: HDZ-u raste podrška, a Karamarko smijenjen zbog kriminala

26.08.2016. 22:00
Mostovci u Zadru: HDZ-u raste podrška, a Karamarko smijenjen zbog kriminala


Istraživanja koja pokazuju da je u IX. izbornoj jedinici podrška birača Mostu značajno opala u posljednja dva mjeseca komentirao je jučer u Zadru čelnik Mosta Božo Petrov.
– Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko smijenjen je jer je uhvaćen u kriminalnim radnjama, da bi samo nakon mjesec dana podrška birača toj stranci porasla. Treba oprostiti i zaboraviti, ali ne sve jer onda nema promjena. Sustav ovakav kakav je pogoduje samo SDP-u i HDZ-u. Građani su im dali povjerenje, a oni onda trguju dionicama povjerenja i ne rade za te iste građane, zaključio je Petrov.
– Stvarni nositelji lista u IX. i X. izbornoj jedinici i dalje su oni koji su narod doveli ovdje gdje je danas. To su političke elite koje su izdale nacionalne interese štiteći Karamarka, Sanadera i sve pljačke koje su se ranije događale. Na vrh HDZ-a stavili su kravatu – stvarni nositelji lista i dalje su Kalmeta i Milinović, oštro je sa zadarske Kalelarge jučer poručio Miro Bulj, nositelj liste u IX. izbornoj jedinici i saborski zastupnik prvog sastava Mosta nezavisnih lista koji za sebe kaže kako je ponosan što je jedan od 12 kamenčića koji su izdržali pritisak velikih stranaka. Biračima je poručio da ne zaborave kako im se s izbornih lista smiješe isti ljudi koji su za vrijeme Sanadera locirali, uhićivali, transferirali i procesuirali najodanije hrvatske sinove poput generala Ante Gotovine i brojnih drugih hrvatskih branitelja.
– Kasnije su sa Sanaderom rasprodavali hrvatske interese. Hrvatska im je služila isključivo kao lovište! E, Most je tu prepreka i odavde im preporučujemo, iz Zadra, ne-će-te! – poručio je Bulj, a njegov stranački kolega, Nikola Grmoja dodao je kako Most nije treća opcija već jedini put.
U znak podrške i odobravanja onoga što predstavljaju i rade, novaljski gradonačelnik Ante Dabo prošetao je jučer s Mostovim kandidatima u IX. izbornoj jedinici. Iako se očekivalo i njegovo ime na listi kandidata i to visoko, on je odlučio ostati nezavisni kandidat.
– Ponosan sam što sam u timu Mosta, ali procijenio sam da sam važniji u lokalnoj zajednici jer smo započeli neke vrlo važne projekte. Radimo na novoj strategiji novaljskog turizma koja zahtijeva veliki i potpuni angažman. I zato sam im se zahvalio, ali tu sam, dajem potporu, izjavio je Dabo, a podršku kolegama u IX. izbornoj jedinici dao je i saborski zastupnik Ivan Kovačić, kandidat iz susjedne, X. izborne jedinice.