Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Jadranu četriri zlata i tri srebra

26.09.2010. 22:00
Jadranu četriri zlata i tri srebra


Na 20. prvenstvu Hrvatske, koje se od 24. do 26. rujna održalo na regatnoj stazi jezera Jarun u Zagrebu, veslači zadarskog Jadrana ostvarili su odličan uspjeh osvojivši četiri zlatne i tri srebrne medalje.
Nakon kvalifikacijskih utrka odrađenih u petak, prvog dana natjecanja, osmerac mlađih juniora u sastavu Toni Jelenković, Antun Plenković, Luka Baričević, Marko Perić, Mihovil Maričić, Toma Čepinac, Željko Batur, Mateo Tolić i kormilar Toni Crljenko u prekjučerašnjem je finalu imao najbrže vrijeme, a za isti se plasman pobrinuo i juniorski dvojac bez kormilara: Mate Ledenko i Mile Čakarun.
Stepenicu ispod popele su se dvije seniorske posade:
Jadranov dvojac bez kormilara kojeg čine Karlo Bilić i Marin Mašina okitio se srebrom, isto kao i četverac s kormilarom u sastavu: Branimir Vujević, Josip Stojčević, Marin i Branko Begović s kormilarom Andreasom Vaškom.
Jučer su veslana finala osmeraca i četveraca bez kormilara seniora te juniorskih četveraca bez i četveraca s kormilarom mlađih juniora, disciplina u kojima su Zadrani, također, konkurirali za odličja.
Treće i četvrto zlato Jadranu su donijeli juniorski četverac bez kormilara u sastavu: Mate Ledenko, Mile Čakarun, Ante Antišin i Vito Žuvanić, te četverac s kormilarom mlađih juniora u čijoj su posadi bili: Toni Jelenković, Antun Plenković, Marko Perić, Luka Barićčević s kormilarom Tonijem Crljenkom. Unatoč kišnom vremenu i teškim uvjetima koji su veslače pratili sva tri dana natjecanja, Zadrani su se kući vratili sa sedam odličja. Posljednje od njih, treću srebrnu medalju, osvojio je osmerac juniora: Josip Jurjević, Ivan Bezinović, Josip Pavić, Roko Pekić, Toma Čepinac, Mateo Tolić, Željko Batur, Mihovil Maričić i kormilar Andreas Vaško. Jadran je na PH konkurirao s 26 veslača raspoređenih u 11 posada.