Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Ante Dundović skinuo najviše glinenih golubova

26.09.2011. 22:00
Ante Dundović skinuo najviše glinenih golubova


U organizaciji Lovačkog saveza Zadarske županije uz logističku podršku zadarskog streljačkog kluba “Lovac” na strelištu letećih meta “Žmirići” održano je prvo amatersko natjecanje lovaca u gađanju glinenih golubova u disciplini “trap”. Natjecanju se odazvalo šezdesetak lovaca s područja Zadarske županije.
Prije početka samog natjecanja nazočne je pozdravio Mate Radić, predsjednik Lovačkog saveza Zadarske županije.
– Krajem desetog ili početkom jedanaestog mjeseca ove godine na istom mjesecu organizirat ćemo natjecanje u disciplini “Skit”, a zatim i u disciplini “Barkur”, kazao je Radić dodavši kako će se u čast zadarskog začetnika streljaštva Emila Brkulja na istom mjestu u nedjelju 9. listopada ove godine upriličiti memorijalni turnir. Sudionicima su se, također, obratili i Davor Vranić, dopredsjednik Lovačkog saveza Zadarske županije i Vjekoslav Surać, predsjednik zadarskog streljačkog kluba “Lovac”.
Po ocjeni glavnog sudca najviše bodova i prvo mjesto osvojio je lovac Ante Dundović. Iza njega na listi od šest najuspješnijih poredani su Ante Župan, Nikola Palunčić, Josip Jakušić, Josip Kovačević i Ivan Maričić.
Nakon podjele nagrada uslijedio je zajednički lovački ručak kojeg su za ovu prigodu pripremili glavni kuhar Luka Dundović iz Radovina i njegovi pomoćnici Milorad Šarić i Marko Kevrić.