Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Bocom u prozor nakon divljanja, dijete neozlijeđeno

26.09.2011. 22:00
Bocom u prozor nakon divljanja, dijete neozlijeđeno


Kada sam pitao da mi ponovi počeo mi je psovati majku, a ja sam mu rekao da ide doma da ga roditelji malo bolje odgoje. Tu je podivljao i zaprijetio da će me pogoditi bocom. I onda je bacio bocu! Bio je pijan pa nisam mislio da će biti precizan, ali da se nisam izmaknuo sigurno bi me pogodio. Boca je udarila u prozor i razbila se u tisuću komada. Mali sin je stajao iza mene i sve je staklo popadalo po njemu, ma užas…


Članove obitelji Perović iz mirnog je subotnjeg sna prenulo divljanje desetak mladića pod njihovim prozorom. Bili su to članovi udruge navijača Tornado i u 7 ujutro vratili su se u prostorije udruge, pojačali muziku i galamili pred prostorijama. Tu su bili i večer prije, do otprilike dva sata. Ono što je uslijedilo ujutro ispričao nam je Pavle Perović (30), koji u jednom dijelu stana koji se nalazi kat iznad prostorija Udruge živi sa suprugom i sinčićem koji još nema dvije godine, dok u drugom dijelu stana žive Pavlova majka i sestra.
– Vratili su se i pojačali muziku, probudili su nas sve. Majka je nazvala policiju, policija je bila i otišla, a oni su opet raspalili muziku kao da se ništa nije dogodilo. Pozvao sam policiju i opet su došli, prošlo je neko vrijeme i izašao sam na prozor da vidim kakvo je stanje. Pogled mi se susreo s jednim od tih mladića dolje. Nisam došao izazivati, ali onda je krenulo. Nešto mi je dobacio, nisam ga razumio. Kada sam pitao da mi ponovi počeo mi je psovati majku, a ja sam mu rekao da ide doma da ga roditelji malo bolje odgoje. Tu je podivljao i zaprijetio da će me pogoditi bocom. I onda je bacio bocu! Prema mojoj glavi. Bio je pijan pa nisam mislio da će biti precizan, ali da se nisam izmaknuo sigurno bi me pogodio. Boca je udarila u prozor i razbila se u tisuću komada. Mali sin je stajao iza mene i sve je staklo popadalo po njemu, ma užas…
Udruga navijača Tornado u ovim je prostorijama od lipnja 2007. godine. Na adresi Bedemi zadarskih pobuna 1 do prije godinu dana nije bilo izgreda.
– Pa i ja sam navijač Zadra, otac me kao malog vodio na utakmice. Dobar sam s ljudima koji su prije vodili Tornado, nismo imali nikakvih problema, dapače. U zadnjih godinu dana počela su divljanja. Dođu tu, piju, puštaju glasnu muziku i galame. Znaju se i potući međusobno, s Muraja viču svakakve stvari… Sve smo to tolerirali, ali ovaj napad je prelio čašu. Napali su moju obitelj i mene, ovako više ne možemo, priča ogorčeno Perović.
Napadača (18) je policija nakon napada privela i “ponudila” mu alkotest koji je on, a na to ima i zakonsko pravo, odbio. Policija mu je napisala optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira te drskog ponašanja.
– Osobno sam protiv svakog konflikta i smatram da se sve može riješiti razgovorom. Ne znam čemu to bacanje boce. Znam da nisu svi takvi i da je ovo manjina među navijačima, ali pretjerali su. Uostalom, stalno tu vise, nije mi jasno što ne idu loviti cure po gradu.


Glasnogovornik ne zna tko je napadač




Tornado je posljednjih godinu dana bez predsjednika, a samim time i bez pravog vodstva. S medijima komunicira Antonio Pejić (21) koji je glasnogovornik udruge.
– Nisam čuo za taj incident i ograđujemo se od njega kao udruga. Teško je sve ljude kontrolirati i ovo nije slika našeg rada, kazao je Pejić. Rekao je i da ukupno tri člana udruge imaju ključ i složio se s tim da mogu doznati tko je odgovoran za napad.
– Dogodi se jednom tjedno da smo duže u udruzi. Raspravit ćemo ovo, kazao je.