Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Jadranašima tri naslova

26.09.2011. 22:00
Jadranašima tri naslova


Kroz tri dana natjecanja na Jarunu su se predstavila 32 veslača i dva kormilara zadarskog kluba, nastupivši u kadetskim i juniorskim kategorijama


Na Prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore, održanom proteklog vikenda na regatnoj stazi jezera Jarun u Zagrebu, veslači Jadrana osvojili su tri naslova prvaka i ukupnu pobjedu u konkurenciji juniora A.
Kroz tri dana natjecanja na Jarunu su se predstavila 32 veslača i dva kormilara zadarskog kluba, nastupivši u kadetskim i juniorskim kategorijama.
Titule državnih prvaka u juniorskom uzrastu zaslužile su posade: osmerca, koji je veslao u sastavu Mate Ledenko, Mile Čakarun, Ante Antišin, Roko Pekić, Luka Baričević, Antonio Adžić, Vito Žuvanić, Ivan Bezinović i kormilar Toni Crljenko, zatim četverca bez kormilara: Mate Ledenko, Mile Čakarun, Ante Antišin, Roko Pekić te dvojca bez kormilara u kojem su sjedili Mate Ledenko i Mile Čakarun.
U posljednjoj utrci regate Zadrani su stigli do najslađe pobjede, one u osmercu juniora. Odličnim izdanjem Jadranov je sastav slavio u prestižnoj veslačkoj disciplini te tako kompenzirao utješne plasmane iz prijašnjih godina.
Za ovaj rezultat dionicu su morali odveslati dva puta. Naime, nakon loše, ili bolje reći katastrofalne, procjene sutkinje koja je pratila utrku i nije ju na vrijeme zaustavila, nego je pustila do kraja, donijeta je odluka da se zbog sudara posada Istre i Zagreba start mora ponoviti. U prvoj utrci zadarski je osmerac osvojio uvjerljivo prvo mjesto, a da ne bude dvojbi, isto je napravio i u ponovljenom nastupu.
Još je u juniorskoj konkurenciji nastupio četverac s kormilarom u sastavu: Ante Antišin, Roko Pekić, Luka Baričević, Antonio Adžić s kormilarom Tonijem Crljenkom i zauzeo drugo mjesto iza raspoloženije posade Istre. U finalu lakog samca juniora nastupio je Vito Žuvanić, koji je nakon starta imao tehnički kvar, odnosno pucanje osovine na veslu, što je ugasilo njegove izglede u borbi za odličja. Na kraju je ipak, unatoč nezgodi, imao peto vrijeme.
Druga posada osmerca juniora u sastavu: Toni Jelenković, Antun Plenković, Marko Perić, Željko Batur, Toma Čepinac, Josip Pavić, Mateo Tolić i kormilar Nino Aleksić nije se uspjela izboriti za A finale. Ono im je nakon izuzetno izjednačene utrke prednatjecanja, s četiri posade koje su završile unutar dvije sekunde, izmaklo za 30 stotinki.
Najbolji rezultat u natjecanjima mlađih juniora ostvario je četverac na pariće: Roko Salama, Marin Pavleka, Marko Troskot, Luka Pedić zauzevši četvrto mjesto između osamnaest posada. Dvojac na pariće Roko Salama i Marin Pavleka bio je deveti, a druga posada četverca na pariće mlađih juniora: Ivan Kapitanović, Josip Čerina, Filip Pedić i Luka Šare zauzela je 11. mjesto.
Kod kadeta, sedmo mjesto u dvojcu na pariće osvojili su Matija Milin i Andreas Vaško, dok je četverac na pariće: Robert Ledenko, Leon Mikulić, Valentino Stipčević i Ante Validžić bio 10..