Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Zadar je i dalje jak

26.09.2011. 22:00
Zadar je i dalje jak


Liga je u ovom trenutku zaista jaka, rekao bih i najjača od kada se igra hrvatsko prvenstvo – kaže Manev


Tri kola, tri pobjede rezime je kuglača Zadra na početku sezone. Nekako su nas kuglači iz Mocira i razmazili prošlih sezona, kada su manje-više glatko dolazi do titula prvaka Hrvatske, no ovaj put, kada je liga možda i najjača od kada postoji hrvatsko prvenstvo, ovakav start je zaista od velike važnosti.
– Dobro je. Dobro smo krenuli, pobjeđujemo i to je najvažnije – istaknuo je kuglač Zadra Kostadin Manev, koji je sa svojih 650 drva i glatkom pobjedom protiv Mate Stjepanovića otvorio put svojoj momčadi prema nastavku pobjedničkog niza.
Ipak, u jednom trenutku konačan uspjeh Zadra ipak je malo došao u pitanje. Naime, dok je Manev glatko pobjeđivao, njegov klupski kolega Luka Ukalović je tijesno poražen (iako je rušio veći broj drva od protivnika), tako da su gosti iz Novske nakon prve izmjene imali 1:1.
– Događa se svakome. Luka je u posljednje dvije utakmice doživio poraze, ali to nije ništa strašno. U Splitu je bio naš najbolji igrač i srušio je najviše drva, a na kraju izgubio na setove. I sada je imao više srušenih drva od suparnika, ali je izgubio. Uvijek se tako nešto može dogoditi, ali u konačnici je bitno da mi ostali to popravimo i da uzmemo dva boda. Mi smo momčad, a u subotu je momčad dobila utakmicu.
Tri kola, tri pobjede. Za sada se ne osjeti nedostatak Branislava Bodanovića, koji je prešao u Medveščak 1958.
– Bogdanović u hrvatskom kuglanju ima svoje ime i prezime. On je prošle sezone bio bez poraza i uvjerljivo najbolji igrač lige i sigurno je da takav igrač uvijek mora nedostajati. S druge strane, dobili smo Stanka Čotu, koji je zaista dobar momčadski igrač. Teško je još u ovom trenutku reći jesmo li jači ili slabiji nego lani.
Za sada vam ide…
– Zadar je jak. Još uvijek. U to nemojte sumnjati. Sigurno da nam je u ovom trenutku najvažnije nastaviti s dobrim igrama koje nam donose pobjede. Liga je u ovom trenutku zaista jaka, rekao bih i najjača od kada se igra Hrvatsko prvenstvo. U tako jakoj konkurenciji gdje imamo pojačani Konikom Osijek, Zaprešić i Medveščak izrazito je važno uvijek biti pravi i pokušati ovaj niz zadržati što je duže moguće – zaključio je Manev.


Slijedi bi Zanatlija




Nakon pobjeda protiv Rijeke, Poštara i Novske, Zadrane u idućem kolu očekuje gostovanje u Slavonskom Brodu kod Zanatlije. Slavonci su u prva dva kola ostvarili dvije pobjede, da bi u subotu sa 8:0 teško nastradali u Zaprešiću. Kod kuće su zaista jaki, a ove sezone su se i dodatno pojačali. Za očekivati je da susret u Zaprešiću bude najteži ovosezonski izazov za zadarske kuglače.