Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Djeca nakon predstave »navalila« na čudesnu palačinku

26.09.2013. 22:00
Djeca nakon predstave »navalila« na čudesnu palačinku


»Palačinka mog života« naziv je predstave za djecu Gradskog kazališta lutaka iz Rijeke koja je u Zadar doputovala prije tri dana i djeca predškolskog uzrasta imala su dosad čak dvanaest puta priliku vidjeti je.
Djeci omiljena – blitva!
Priča je to o kuharu koji cijeloga života mašta o tome da napravi palačinku svoga života i pobijedi na natjecanju. U njegovoj kuhinji sve živi i svaki predmet ima dušu.
Ako ste vi ili vaša djeca mislili da brašno, jaja, mlijeko, ali i poneko povrće ili namaz ne govore, prevarili ste se. U ro su se mogli uvjeriti mališani koje su, mahom roditelji, doveli da gledaju predstavu, a budući da traje pola sata, njezino trajanje ja u »granicama« koncentracije predškolske djece.
Kako smo se sinoć mogli uvjeriti i sami, djeca su pažljivo promatrala što im to ovaj kuhar, glavni lik predstave, ima za reći.
On je organizirao audiciju za sastojke nadjeva u palačinki, a u žiriju koji bira sudionike su brašno, jaja i mlijeko. Na »scenu« izlaze balancana, šunka i iznimno talentirana blitva koja se, čini se, najviše svidjela djeci.
U predstavi sudjeluju David Petrović kao kuhar, Srđan Badurina kao gitarska pratnja i Sanjin Seršić, ton majstor.
– Gdje god smo došli s predstavom imali smo pozitivne reakcije. Djeca su najiskrenija publika. Ako im se ne vviđa, oni pričaju, a ako im se sviđa, pogledaju do kraja, kaže David Petrović.
Degustacija
Zanimljivo je bilo vidjeti djecu koja su se nakon predstave, kad su glumci napustili scenu, popela na pozornicu i kušala »palačinku života« koju je kuhar pred njihovim očima pripremio.
Predstava je još jedan dan u Zadru, a danas je na rasporedu u tri termina – u 9, 11 i 15,15 sati. U nedjelju, 29. rujna u 11 sati na rasporedu je predstava »Tri praščića« Kazališta lutaka Zadar.