Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Polovina u kupe, Glasovac u špade

26.09.2016. 22:00
Polovina u kupe, Glasovac u špade


SDP-ovac Duško Polovina Lungo prvi je poznati kandidat za gradonačelnika Zadra na sljedećim lokalnim izborima koji će se održati u svibnju iduće godine. Polovina je tu vijest potvrdio Zadarskom listu rekavši da je o svojoj namjeri obavijestio središnjicu stranke u Zagrebu kao i predsjednicu zadarske gradske organizacije SDP-a Sabinu Glasovac. Međutim, u cijeloj je priči ostala nedorečena, štoviše zbunjujuća reakcija šefice zadarskog SDP-a koja je na upit naše novinarke da komentira tu činjenicu, odgovorila vrlo kratko riječima: “Ne znam ništa o tome”.
Je li Polovina blefirao ili je nešto drugo posrijedi, pokušali smo saznati obrativši se još jednom njemu kao deklariranom gradonačelničkom kandidatu. Na naš upit da pojasni kako može tvrditi da je o namjeri kandidature obavijestio pisanim putem predsjednicu Glasovac, dok nam ona, čak dva tjedna nakon njegova navodna pisma SDP-u, odgovara da “o tome ne zna ništa”, Polovina nam je kazao da to ni njemu nije jasno, ali je odmah i ponovo ustvrdio:
– Pisanim sam putem obavijestio gospođu Glasovac i gospodina Milanovića. Pismo sam poslao preporučeno s povratnicom, Obje su mi se povratnice vratile i, naravno, imam dokaz da sam ih o tome obavijestio, kazao nam je Polovina donijevši jučer u redakciju obje povratnice iz kojih je uistinu razvidno da je pismo poslano na spomenute adrese.
Ostaje, dakle, nejasno zašto je šefica zadarskog SDP-a Sabina Glasovac na novinarski upit da komentira Polovininu namjeru kandidiranja odgovorila da o tome ne zna ništa. Postoje samo dvije mogućnosti: ili je iz određenih razloga namjerno neistinito odgovorila ili pak ona uistinu ne zna za to jer joj u stranci nisu ni dali na uvid pismo njezina stranačkog kolege Duška Polovine.
Polovina, naime, tvrdi da je o svome pismu, odnosno namjeri kandidiranja, razgovarao već s nekim članovima vrha stranke u Zagrebu, ali je činjenica da se od kada je poslao pismo prije gotovo mjesec dana još nije susreo sa svojom lokalnom predsjednicom i s njom o tome razgovarao. Za sada, kaže Polovina, postoji njegova sms molba predsjednici Glasovac da se sastanu i razgovaraju.
Hoće li Polovina, nakon što je zbog poraza SDP-a na nedavnim parlamentarnim izborima zatražio ostavku Sabine Glasovac, dobiti podršku svoje stranke za gradonačelničku kandidaturu još je, dakako, rano prognozirati, jer se ni izdaleka ne nazire koga bi SDP u Zadru volio vidjeti u toj ulozi. Ostaje isto tako i otvoreno pitanje hoće li se Polovina, ako dobije odbijenicu iz vlastitog SDP-a, okušati samostalno u utrci za prvog čovjeka grada i zbog toga možda biti isključen iz članstva SDP-a.