Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Karate: Zadranima šest bronci

Autor: Viktor Bogut

26.10.2009. 23:00
Karate: Zadranima šest bronci


Osam članova Karate kluba Zvonimir i Karate kluba Zadar nastupilo je na Međunarodnom turniru “Cup Primorja” koji se održao u Rijeci. Zadrani, koje je vodio trener Zvonimira Franjo Glavaš, osvojili su šest brončanih medalja, što je velik uspjeh za mlade zadarske karataše. Inače, na turniru se natjecalo u svim disciplinama, od učenika do seniora, a nastupilo je preko 300 natjecatelja iz 40 klubova iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Što se tiče KK Zadar, njegove boje su branili Roko Marušić, Tomislav Šoša, Tibor Pavić i Mateo Babajić. Marušić se okitio broncom u kategoriji juniora (-68 kg), isto kao i Šoša u kategoriji juniora (-76 kg). Treći je bio i Mateo Babajić u istoj kategoriji.
Od karataša Zvonimira u Rijeci su nastupili Dejan Buhić, Bruno Jerković, Dorijan Sušić i Marin Lepur. Buhić je osvojio treće mjesto u kadeti (-63 kg), Jerković kod kadeta (+70 kg) te Sušić u kategoriji učenika (-34 kg).
Ovo je solidan uspjeh zadarskih karataša, koji su dokazali da se i dalje dobro radi u karate klubovima u županiji. Valja napomenuti da KK Zvonimir i dalje vrši upise u školu karatea, a sve informacije se mogu dobiti kod Franje Glavaša 0986144413.