Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Priredio im 20 minuta pakla, a sad se kaje i moli za oprost

Autor: Minja Gugić

26.10.2009. 23:00
Priredio im 20 minuta pakla, a sad se kaje i moli za oprost


Najprije su u dogovoru opljačkali trgovinu, a zatim je Ljubijankić zaključivši kako je tamo “maznuo” premalo novca, samo par sati kasnije, krenuo u pljačku frizerskog salona


Nož je bio ogroman i dan danas mi je ta užasna slika pred očima i taj trenutak kad ga je stavio frizerki pod vrat. Cijelo je vrijeme držao nož u rukama i mahao s njime. Čini mi se da je u jednom trenutku kao razlog svog čina promrmljao kao nešto da mu treba za dijete, zbog gladi. Bojala sam se kao nikad u životu, a u tih 20 minuta, koliko je sve trajalo, činilo mi se kao da je prošla godina. Cijeli mi je život prošao pred očima, djeca i sve ono što bi još u životu trebala učiniti – ispričala je jučer na Županijskom sudu u Zadru vidno potresena i uplakana svjedokinja, Dragica Mišlov (49).
Ona je bila u frizerskom salonu u trenutku kad je tamo upao 27-godišnji Adis Ljubijankić koji se optužnicom tereti zbog razbojstva, pljačke i prijetnje. Uz njega zbog razbojstva je optužena i Ana Marija Lisica (41) koja mu je čuvala “stražu” dok je iste večeri prije nego što je krenuo u pljačku frizerskog salona, opljačkao i trgovinu mješovitom robom “Vlado”.
Na početku jučerašnjeg suđenja optuženi Ljubijankić je rekao kako se smatra krivim za oba razbojstva, dok je Lisica naglasila kako se ona ne osjeća krivom.
Naime, prema optužnici zadarskog tužiteljstva kojeg u ovom slučaju zastupa Marija Rukavina, Adis Ljubijankić i Ana Marija Lisica su se krajem travnja ove godine dogovorili da opljačkaju trgovinu “Vlado” u ulici Ivana Lucića na kućnom broju 18. kako bi se domogli novca.
Dogovorili su se kako će Lisica pratiti situaciju i Ljubijankiću dati znak kad bude najpovoljniji trenutak da uzme novac, pa je on tako na njezin znak prišao prodavačici s leđa, rukama je uhvatio oko vrata. Prodavačica je potom počela vikati i zapomagati, a on joj je na to rekao da se smiri, odgurnuvši ju te je iz otvorene blagajne zgrabio snop novčanica od oko četiri tisuća kuna te se dao u bijeg.
No, pri bijegu mu je ispalo gotovo dvije tisuće kuna. Za to je vrijeme Ana Marija Lisica ostala u trgovini, a na pitanje šokirane prodavačice je li poznaje razbojnika, odgovrila je kako ga ne poznaje, niti s njim ima ikakve veze.
Zaključivši kako mu je plijen iz trgovine premali, Adis Ljubijankić je par sati kasnije iste večeri, sam krenuo u pljačku frizerskog salona “Rina”.
Ušao je u salon gdje je u tom trenutku zatekao frizerku Mladenku Strenja i Dragicu Mišlov te je držeći u ruci veliki, kuhinjski nož duljine oštrice oko 18 cm naredio frizerki da otvori blagajnu uzevši tisuću kuna, a zatim joj je stavio nož pod vrat pitajući gdje je ostatak novca.
I dok je dalje pretraživao salon i razbacivao stvari, prišao je i Dragici Mišlov te joj je , prema navodima optužnice, prislonio nož pod bradu i zatražio da mu i ona preda sav svoj novac.
Kako ga ona nije imala, s obližnjeg je stolića uzeo mobitel da bi potom uredno, ručnikom obrisao sva mjesta koja je dirao i “nestao”.
Pred Sudskim vijećem kojim predsjeda Dijana Grancarić, Mišlov je u ulozi svjedokinje još naglasila kako se cijelog događaja uopće ne želi sjećati te kako je ni kriva, ni dužna doživjela neopisiv stres.
– Spustila sam se iz stana dolje u prizemlje, na frizuru. On je odjednom uletio s nožem. Ja sam mu čak zahvalna što me nije ozlijedio, a mogao je. Bilo je užasno što se sve događalo za tih 20-tak minuta. Sve je prevrtao, razbacivao. Molila sam ga da to ne radi, da nas pusti na miru da ćemo mu dati sve što hoće i da ga nećemo prijaviti policiji. Mobitel i novčanik sam uspjela sačuvati. Naime, nije ga vidio jer sam sjedila na mojoj maloj torbici, a on me više nije micao – prepričavala je jučer za nju još uvijek, bolno i šokantno iskustvo, Dragica Mišlov.
Nakon što joj se Ljubijankić ispričao rekavši kako mu je iskreno žao te da ju moli da mu oprosti jer ima “rupe u sjećanju zbog toga što je bio drogiran i pod sedativima”, Mišlov mu je odgovorila kako mu sve oprašta i samo želi “da bude normalan čovjek i tako nešto ne učini više nikada nikome”.
Suđenje se nastavlja u petak.