Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Za Grmoščicu će biti potrebno – više

Autor: Viktor Bogut

26.10.2009. 23:00
Za Grmoščicu će biti potrebno – više


Tri momčadi usidrile su se na vrhu kuglačke prvenstvene ljestvice s omjerom 5:1, Zadar, Zaprešić i Konikom Osijek. I kako stvari stoje, baš ta tri tima vodit će glavnu riječ u borbi za titulu prvaka. Jako blizu je i Novska s četiri pobjede i dva poraza, no igrači Novske ipak nešto slabije igraju u gostima, dok su kod kuće vrlo jaki. U šestom kolu prvenstva četiri vodeće momčadi ostvarile su pobjede. Što se tiče Zadrana, oni su se stabilizirali nakon nekoliko poražavajućih rezultata (poraz u Zaprešiću, Svjetski Kup) i zaredali s dobrim rezultatima. No, forma se i dalje ne može smatrati idiličnom.
Mario Baljak je i dalje “na poštedi” zbog ozljede mišića lista, a najveći problem ima slovenaski reprezentativac Primož Pintarič, koji je već godinama jedan od ključnih igrača Zadra. No, u ovom prvenstvu nikako da pronađe formu. I to je veliki problem za Zadar, pošto je klub iz Mocira, u odnosu na prošlu sezonu, ostao bez Damira Fučkara, jednog od najboljih igrača lige. Na sreću, njegova “zamjena” Kostadin Manev igra vrlo dobro, tako da Zadrani uvijek uspiju “pronaći” dovoljno igrača da se osvoje bodovi.
Ipak, za pobjedu i idućem kolu trebat će im nešto više, pošto igraju u gostima kod zagrebačke Grmoščice. Za nove bodove kuglači trenera Šime Mijolovića zaista će morati odigrati odličnu partiju. Jer Zagrepčani su kod kuće super jaka momčad, a baš bi pobjeda u jednoj ovako jakoj utakmici bila idealna za dizanje samopouzdanja, jer Zadrani ove sezone, barem za sada, nisu dojmljivi kao proteklih sezona, iako su na vrhu prvenstvene ljestvice.