Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U petak dječji festival Jadera 2010

26.10.2010. 22:00
U petak dječji festival Jadera 2010


Usprkos recesiji dječji festival Jadera ide i ove godine, no u nešto skromnijoj jednodnevnoj varijanti koja će se održati 29. listopada u petak s početkom u 19 sati. Sveukupno u HNK Zadar nastupit će 16 mladih natjecatelja, od čega će 11 biti Zadrana, te pet Osječana koji su već imali prilike nastupiti na svom dječjem festivalu ‘Zeko i potočić’ koji se svake godine održava u njihovom gradu. Svi oni po stupanju na binu pjevat će autorske skladbe, a među zadarskim pjevačima nastupit će i već neka poznata lica; Martina Ročak, Ljubica Jurlina, Natalija Papić i Iva Mijolović.
– Grad, Županija i Turistička zajednica su pomogli koliko su mogli u ovoj situaciji pa smo se i mi morali prilagoditi nastalim uvjetima. Naravno, mi kao organizatori u potpunosti razumijemo nastalu situaciju. Odlučili smo festival održati u HNK Zadar, i bez obzira na okolnosti mislim da ćemo, uz dugogodišnju tradiciju, uspjeti održati i jedan kvalitetan festival, kazao je Siniša Kovačević iz Agencije L-san.
Voditeljica festivala bit će glumica Sanja Zalović, koja je na festivalu sudjelovala i prijašnjih godina, kao i sva ekipa koja sudjeluje na Jaderi 2010, pojasnio je Kovačević.
Sveukupno, podijelit će se devet nagrada, među kojima tri nagrade žirija, tri nagrade publike, nagrada za scenski nastup kao i nagrada najmlađem sudioniku.