Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Sačić nazvao izdajnicima sve one koji su glasovali za EU

26.10.2011. 22:00
Sačić nazvao izdajnicima sve one koji su glasovali za EU


Željko Sačić je rekao da je dao izraditi sliku na kojoj će biti svi oni koji su glasovali za EU i koju će nazvati „Izdajnici”


Prvi čovjek Akcije za bolju Hrvatsku Željko Sačić gostovao je jučer u Zadru. Na tribini koju je otvorio bivši HRAST-ovac Arsen Pirc, Sačić je rekao da je njegova stranka protiv Saveza za Europu, listom HDZ-a, Kukuriku koalicije i ostalih koje podržavaju ulazak Hrvatske u EU. Štoviše, Sačić ih je nazvao izdajnicima nacionalnih interesa. Ti, po Sačiću veliki Hrvati, izdali su nacionalne interese kada su digli ruku u Saboru za ZERP, a kasnije je povukli.
– Pitam se što vam je vrijednost kada ste digli ruku za Akcijski plan da bi se dodvorili Sanaderu i EU. Jesu li to vrijednosti kada ministar pravosuđa Šimonović kaže da zna da je Gotovina nevin, ali svejedno ga istražitelji mogu neprijateljski ispitivati, kazivao je na početku bivši hrvatski specijalac Željko Sačić.
Po njemu, revizija hrvatske povijesti pokazala se u presudi generalima Markaču i Gotovini gdje se oslobodilačka akcija Oluja prikazuje kao udruženi zločinački pothvat ili sve da bi se ušlo u EU. To potvrđuje i tvrdnja u pristupnom ugovoru u kojoj se Domovinski rata spominje kao „..sukob u devedesetima”. Sve hrvatske vlade od 2000. su po Sačiću pomagale u tome i nisu se suprotstavili rezoluciji UN-a koja je generala Gotovinu svrstala uz bok zločincima poput Mladića i Karadžića. To je Hrvatska platila davanjem granice Sloveniji i Srbiji na Dunavu, odricanjem od brodogradilišta i hrvatskog agrara. Posljedica je to da se Hrvatska od nekad visoko industrijalizirane republike u bivšoj državi, postala ništa.
– Provodi se politika kontinuiranog bujanja administracije, što u konačnici stvara mentalitet da se bez rada može živjeti. Zar ministru Kalmeti, vašem sugrađaninu, nije bio dovoljan BMW od 700.000 kuna pa su mu morali kupiti onaj od 1.500.000 kuna. Mediji su učinili da su sve vlade nesposobne i lopovske, pa da nas treba integrirati u neku novu Jugoslaviju ili Europu. Međutim, ima nas koji možemo reći da ste izdajnici jer ste protiv onog zašto su se naši pradjedovi tisućama godina borili, rekao je Sačić dodajući da je izdaja već izvršena, ali da se samo čeka da na nju padne zastor u vidu referenduma.
Željko Sačić je rekao da je dao izraditi sliku na kojoj će biti svi oni koji su glasovali za EU i koju će nazvati „Izdajnici”.


Podržat će Savez za Hrvatsku




Akcija za bolju Hrvatsku neće ići u 9. izbornoj jedinici sa svojim kandidatom. Kako kaže Arsen Pirc, ostalo je malo vremena za organizaciju, ali će se podržati Savez za Hrvatsku koji će izaći u svim izbornim jedinicama. Koje će stranke činiti savez, Željko Sačić jučer nije mogao decidirano reći dodavši da se još uvijek pregovara s HSP-om Daniela Srba i HSP-om Ruže Tomašić. Ako ih mediji u tome podrže, Sačić kaže da će takva opcija osvojiti najmanje 10 posto glasova i da će biti pobjednička. Samostalno, ABH očekuje izlazak u 1.,2.,3. i 7. jedinici. Zadar je od jučer 47. podružnica ABH, a do sada se po Sačiću u stranku ABH učlanilo oko 1.300 građana.