Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kolanoviću istekao mandat, Bosotina na čelu zadarskog HZMO-a

Autor: Suzana Bandić

26.10.2012. 22:00
Kolanoviću istekao mandat, Bosotina na čelu zadarskog HZMO-a

Foto: Adam VIDAS



Diplomirani pravnik Davor Bosotina koji u HZMO-u radi već 25 godina na novu funkciju stupio je 18. listopada. Zamijenio je Petra Kolanovića nakon što je njemu istekao četverogodišnji mandat


Davor Bosotina novi je predstojnik Područne službe Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) u Zadru. Diplomirani pravnik koji u ovoj ustanovi radi već 25 godina na novu funkciju je stupio 18. listopada gdje je zamijenio Petra Kolanovića, a nakon što je njemu istekao četverogodišnji mandat.
Iako je Bosotina temeljem natječaja na koji se javio dobio četverogodišnji mandat, taj mandat završit će već 31. listopada ove godine, nakon čega će obnašati dužnost v. d. predstojnika. U istoj poziciji, međutim, naći će se predstojnici svih područnih ureda u Hrvatskoj i to zbog najavljenog procesa restrukturiranja HZMO-a s ciljem racionalizacije sredstava i ljudstva.
U novom ustroju HZMO-a koji bi trebao funkcionirati preko pet regionalnih centara u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci i Varaždinu, zadarska podružnica pripast će regionalnom centru Split. Hoće li to značiti i ukidanje pojedinih radnih mjesta, ostaje za vidjeti.
Razriješeni predstojnik Petar Kolanović, kako doznajemo, dobio je ponudu svog poslodavca za radno mjesto unutar HZMO-a, te rok od osam dana da odluči hoće li ga prihvatiti ili ne.