Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Malo nedostaje za slavlje

Autor: Drago Bajković

26.10.2012. 22:00
Malo nedostaje za slavlje

Foto: PIXELL



Vjerujem u ove igrače i u to da će pobijediti Rijeku. Sada je na njima da prije svega počnu jače vjerovati sebi i da na travnjaku ne demantiraju moja razmišljanja – kazao je Ferdo Milin, trener Zadra


Bit će teško, u to nitko ne sumnja, međutim, isto tako svima je jasno da prvoligaš sa Stanova i nema previše izbora ove subote kada im u 13. kolu na noge stiže Rijeka. Pobijediti se mora, kako, e taj odgovor valjda znaju trener Ferdo Milin i njegov stručni stožer. Ono što je evidentno je da Zadar u posljednje tri utakmice igra neloše, ali rezultat ih nije pomazio osim u dvoboju sa Zagrebom. I u Maksimiru i u Gradskom vrtu imali su Zadrani svoje prigode, čak su jednim većim dijelom utakmice bili bolji od svojih suparnika, međutim, u obje su poraženi. Imperativ osvajanja bodova sada visi nad njihovim glavama.
– Nemamo što čekati, od prve minute ćemo krenuti po pobjedu. Naša situacija na ljestvici nam ne dopušta razmišljati na bilo koji drugi način – govorio je jučer ujutro Ferdo Milin, trener Zadra.
– To, naravno, ne znači da ćemo bezglavo krenuti prema protivničkim vratima. Želim da agresivnošću i htijenjem suparniku odmah damo do znanja gdje je došao. Izuzetno cijenim momčad Rijeke i njihova trenera Scoriju. Radi se o prekaljenim prvoligaškim igračima koji itekako znaju igrati, međutim, mi znamo što nam je činiti i nećemo odstupati od svog plana.
Zato će Ferdo Rijeci sučeliti momčad s dvije špice.
– Kao što sam kazao, nemamo što čekati, od prve minute krenut ćemo napadački prema vratima Rijeke. Zato ću na travnjak poslati momčad s dva napadača, a od vezne linije očekujem da se pridodavaju napadu tako da praktički napadamo s cijelom momčadi. Naravno, i u fazi obrane očekujem da svi sudjeluju. Smatram da Rijeku možemo dobiti samo momčadskom igrom i zato svi igrači na terenu moraju disati jedan za drugoga.
Jedno je sigurno, Rijeka se neće tako lako predati.
– Svjestan sam da će Riječani dati sve od sebe da ostanu neporaženi na Stanovima, ako im se ukaže prilika i da pobijede. Ne želim se, međutim, previše osvrtati na suparničku momčad. Već sam rekao da se radi o kvalitetnom sastavu, ali i ja imam isto tako kvalitetnu momčad. Vjerujem u ove igrače i u to da će pobijediti Rijeku. Sada je na njima da prije svega počnu jače vjerovati sebi i da na travnjaku ne demantiraju moja razmišljanja.
Konkretnije o sastavu Milin nije želio pričati.
– Svaki igrač kojeg pošaljem na travnjak mora dati maksimum svojih mogućnosti. Kada igramo kao momčad onda nam nitko ništa ne može. To smo demonstrirali protiv Zagreba, ali i na trenutke u utakmicama u Gradskom vrtu i Maksimiru. I ako bi se slučajno bilo u rezultatskom zaostatku nema stajanja. Lokomotiva nam je pokazala kako se to radi, samo treba vjerovati u svoje mogućnosti.
Još jednom je strateg Zadra pozvao navijače da u što većem broju dođu bodriti svoj Zadar.
– Jako nam je potrebna pomoć navijača. Podrška s tribina bi nam bila vjetar u leđa koji bi nas poveo do pobjede nad Rijekom. Mi ćemo na travnjaku dati sve od sebe da svojom igrom isprovociramo svoje navijače da nam daju podršku. Uopće ne sumnjam da ćemo zajedničkim snagama doći do tri zlatna boda protiv momčadi s Kantride – kazao je na kraju razgovor Milin.
Vjerojatni sastav: Gluić, Jerbić, Prahić, Bilen, Sarić, Tokić, Begonja, Banović, Mršić, Jolić, Ivančić.