Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Psi spremni za lov

Autor: Branko Božić

26.10.2012. 22:00
Psi spremni za lov


Svi psi sada, nakon ovog ispita, mogu krenuti u lov na pernatu divljač i zeca koji će u većini naših lovačkih društava na prostoru Zadarske županije biti otvoren naredne nedjelje te prve nedjelje u studenom, rekao je lovno-kinološki sudac Davor Vranić


U suradnji Lovačkog društva “Benkovac” iz Benkovca te Lovačkog saveza Zadarske županije, a sve pod okriljem Hrvatskog Lovačkog saveza iz Zagreba, održana je smotra lovačkih pasa ptičara te ispit njihovih prirođenih osobina (I.P.O.).
Uz obilje pernate divljači, u prvom redu poljske jarebice trčke, fazana i prepelica smotra je održana u lovištu Polača, na predjelu Nadinsko blato. Odaziv je bio solidan. Pristupilo je ukupno 14 pasa pasmine njemački oštrodlaki i kratkodlaki ptičar i španiel breton starosti od 14 mjeseci do dvije godine što su ih vlasnici lovci sa sobom doveli na ovaj prvi ispit lovne “zrelosti”.
Smotru je obavio zadarski lovno-kinološki sudac te ujedno dopredsjednik Lovačkog saveza Zadarske županije Davor Vranić.
– Svi psi sada, nakon ovog ispita, mogu krenuti u lov na pernatu divljač i zeca koji će u većini naših lovačkih društava na prostoru Zadarske županije biti otvoren naredne nedjelje te prve nedjelje u studenom. Ovom prilikom u svoje osobno te u ime vodstva Lovačkog saveza Zadarske županije s predsjednikom Matom Radićem želim svim lovcima mnogo uspjeha i zajedničkog druženja u lovu i naravno svima njima dobru kob, rekao je lovno-kinološki sudac Davor Vranić.
Tajnik Lovačkog društva “Benkovac” Zoran Čirjak nije krio zadovoljstvo onim što je vidio tijekom održavanja smotre.
– Ovo nam je treća po redu ovogodišnja manifestacija ovakvog karaktera. Vodstvo našeg društva itekako vodi računa da svaki pas koji uđe u lovišta ima sve dozvole i papire i tu nemamo nikakvih problema. Ovom prigodom zahvaljujem mojim kolegama lovcima na odazivu kao i sucu Davoru Vraniću koji je svoj posao obavio krajnje stručno i profesionalno, kazao je Čirjak.