Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Neka se prijateljstvo Zadra i Raba nikad ne ugasi

26.10.2016. 22:00
Neka se prijateljstvo Zadra i Raba nikad ne ugasi


Ovih je dana ponovno potvrđeno višestoljetno prijateljstvo između Zadra i Raba. Naime, štujući prijateljsku tradiciju petnaestak bračnih parova svih životnih dobi posjetilo je Zadar, a u njihovom pohodu domaćin im je bio dokazani prijatelj otoka Raba zadarski fotograf Vjekoslav Vjeko Surać. Rabljani su u njegovoj pratnji te uz stručno vodstvo vodiča obišli staru povijesnu gradsku jezgru diveći se kulturno-povijesnim znamenitostima. Posebno su im se svidjele Morske orgulje, Pozdrav Suncu, te Pet bunara, katedrala sv. Stošije, crkva sv. Donata. Naravno, ni ovog puta nisu željeli otići iz Zadra a da ne degustiraju ovdašnje riblje specijalitete. Za ostvarenje njihove želje potrudio se domaćin Vjeko Surać rezerviravši im mjesto u zadarskom restoranu.
Prije odlaska iz Zadra gosti s otoka Raba, puni lijepih dojmova zahvalili su na toplom prijemu i iskazanom gostoprimstvu obećavši kako će dogodine u ovo isto vrijeme u još većem broju posjetiti prijateljski grad Zadar.
– Oduševljeni smo onim što smo vidjeli i doživjeli u nama uvijek dragom Zadru. Zadrani su na svakom koraku iskazivali gostoljubivost. Iz godine u godinu zamjećuju velike promjene i napredak u svim segmentima života grada. Mi želimo da se prijateljstvo Raba i Zadra nikada ne ugasi. Poznato nam je kako su u Zadru kroz povijest živjeli i stvarali brojni Rabljani te obratno. Našim primjerom nastojimo potaknuti mladež Raba da oni danas-sutra nastave činiti ono što mi iz ljubavi radimo već više godina, kazao je Rabljanin Vanja Debelić.