Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Presretan sam zbog pobjedničkog gola Neretvancu

26.10.2016. 22:00
Presretan sam zbog pobjedničkog gola Neretvancu


Unatoč oblačnom vremenu, jučerašnje jutro na Stanovima bilo je vedro, dapače sunčano. A kako i ne bi kada se Zadar s gostovanja u Opuzenu vratio s tri boda. Prva tri gostujuća boda. Trebalo je proći 12 kola da se momčad Josipa Butića navikne na igranje u Trećoj HNL – jug i da počne s gostujućih travnjaka donositi pun plijen. I kolo prije Zadrani su bili nadomak troboda na vrućem travnjaku u Hrvacma.
Međutim, nisu uspjeli sačuvati vodstvo od 2:0 koje su stekli u prvom poluvremenu, završilo je 2:2. Međutim, ovoga puta “recept” za Opuzence je pronađen. Unatoč tome što je momčad Neretvanca, koja se prvih deset kola izmjenjivala s Hajdukom II u vodstvu na trećeligaškoj ljestvici, povela već u 8. minuti. Zadrani su igrom dominirali tijekom svih 90 minuta i to im se isplatilo, najprije u 23. minuti kada je prvi topnik Lige Vlatko Blažević izjednačio, da bi nakon prekrasne akcije u 80. minuti mladi veznjak Zadra Andrija Bubnjar svojom golom zapečatio sudbinu domaćina. A to mu je drugi pogodak ove sezone nakon što je jedan zabio Orkanu.
– Bio sam presretan golom koji sam zabio, upravo zbog spoznaje da nam je on donio preokret u utakmici s Neretvancem – kazivao je jučer ujutro mladi Andrija Bubnjar.
– Moje oduševljenje bilo je toliko da nisam znao na koju stranu krenuti i kako ga proslaviti. Na kraju sam vjerojatno nesvjesno uklizao prema aut liniji, a suigrači su me okružili i zajedno samnom proslavili taj pogodak. Naravno da mi je kao veznom igraču važno zabijati i asistirati za pogotke jer je to moja uloga u momčadi. Ali, najvažnije mi je da kao momčad pobjeđujemo. Jer, moji golovi neće ništa značiti u situaciji kada gubimo. Momčad je uvijek ispred pojedinca.
Serija pozitivnih rezultata odmah je donijela i pomak na ljestvici, Zadar je sada šestoplasirana momčad prvenstva s 19 osvojenih bodova.
– Nadam se da tu nećemo stati. Serija pozitivnih rezultata donijela nam je pomak prema gore i trenutačno smo šestoplasirani. Prvoplasirani Hajduk II nam bježi šest bodova, a drugoplasirani GOŠK samo tri. Ova pobjeda nas je dodatno napunila samopouzdanjem i siguran sam da su naše najbolje partije i rezultati tek pred nama. Idemo utakmicu po utakmicu do vrha trećeligaške ljestvice. Nema opuštanja i prevelikog slavlja, polusezonu možemo ako budemo pravi završiti na prvom mjestu i to nam je cilj.