Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Krunti i Panjaki presuda u ponedjeljak

26.11.2010. 23:00
Krunti i Panjaki presuda u ponedjeljak


Završnim govorima obrane i optužbe u petak je na Županijskom sudu u Zadru okončan sudski postupak protiv Ante Čuline Krunte (35) i Mladena Jovića Panjake (50) zbog droge, a u ponedjeljak će Sudsko vijeće kojim je predsjedala sutkinja Dijana Grancarić izreći presudu.
Naime, Vrhovni sud Republike Hrvatske ukinuo je presudu i zatražio ponavljanje sudskog postupka pred potpuno izmjenjenim Sudskim vijećem. Jović je podsjećamo, bio osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i deset mjeseci, a Čulina je bio oslobođen od optužbe.
Jovića i Čulinu optužnica je teretila da su u više navrata, a posljednji put 3. studenoga 2007. godine, oko 500 grama heroina skrivenog na jednom, prebacivali na drugo skriveno mjesto. Tako je i 3. studenoga prošle godine ukupno 497,52 g heroina, skrivenog iza razvodne kutije na predjelu Karma u Arbanasima, Jović odnio oko kilometar dalje te ga sakrio u grmlje pored stabla.
Prvu je presudu donijelo Sudsko vijeće kojim je predsjedao Boris Babić, a presudu je Vrhovni sud ukinuo i zatražio ponavljanje suđenja smatrajući kako sve činjenice nisu nedvojbeno utvrđene, a bilo je, kako smo saznali, i nekih dvojbi vezanih uz obrazloženje presude.