Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Na kuglani ponovno europska utakmica

26.11.2010. 23:00
Na kuglani ponovno europska utakmica


Svjesni smo činjenice da su jaka momčad i na taj način ćemo se postaviti prema njima – kaže Ivan Lulić


Prvi europski izazov u obliku Svjetskog kupa (samo europski sastavi), kuglači Zadra položili su s odličnim. Drugo mjesto je zaista bilo zlata vrijedno, jer su se Zadrani nakon nekoliko godina posta vratili među osvajače međunarodnih odličja. Nakon Svjetskog kupa u prvi plan je došlo domaće prvenstvo u kojemu Zadrani i dalje nemaju niti jedan poraz i na najboljem su putu da još jednom obrane titulu prvaka Hrvatske. Ovaj vikend domaća liga će mirovati, jer su na rasporedu prva kola međunarodnih natjecanja. Zadar se natječe u Europskoj ligi, a ždrijeb im je donio francuski Strasbourg.
– Ne može se reći da smo baš dobro prošli – rekao je direktor Zadra Ivan Lulić.
Francuzi su na onom istom Svjetskom Kupu osvojili sedmo mjesto, što je znak da se radi o izrazito kvalitetnom sastavu. Osim toga redoviti su sudionik svih jakih međunarodnih natjecanja te su također francuski prvak.
– Svjesni smo da su jaka momčad i na taj način ćemo se postaviti prema njima.
Zadrani ne taje da očekuju dobru utakmicu i povoljan rezultat koji bi im jamčio miran uzvrat, jer ne bi bilo dobro dva tjedna kasnije putovati u Francusku s porazom ili bilo kojim lošim rezultatom.
– Rezultat od 6:2 bi nas zadovoljio. Naravno i svaka veća pobjeda. No i da nešto krene po zlu, a nadam se da neće, siguran sam da ćemo to nadoknaditi u uzvratnoj utakmici. Nimalo ne sumnjam u prolaz.
Spomenimo da će, u slučaju prolaza, Zadar u drugom kolu igrati protiv pobjednika dvoboja St. Poltena i njemačke Victorije Bamberg, momčadi koja je Zadrane iz ovog natjecanja izbacivala posljednje dvije sezone. Od hrvatskih predstavnika u Europskoj ligi nastupit će i Novska koja se sastaje s talijanskim Neukmartom.


 PRVO KOLO




Parovi prvog kola Europske lige: Zadar – Strasbourg, Rot Weis Zerbst (Njem) – Jihlava (Češka), Podbrezova (Slovačka) – Makpetrol (Makedonija), Beograd (Srbija) – Szegedi (Mađarska), Victoria Bamberg (Njemačka) – St. Polten (Austrija), Novska – Neukmart (Italija), Konstruktor (Slovenija) – Borac (BiH).