Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Idemo u pobjedu kako bi mogli dostojno služiti hrvatskom narodu

26.11.2011. 23:00
Idemo u pobjedu kako bi mogli dostojno služiti hrvatskom narodu


Svima onima koji su već proslavili pobjedu poručujem neka pogledaju skup u Zadru!, ponosno je uzviknula Jadranka Kosor


Središnji predizborni skup HDZ-a za 9. izbornu jedinicu u Zadarskoj županiji održan je na Poljani pape Ivana Pavla II., gdje je uz nositeljicu svih lista Jadranke Kosor predstavljeno svih 14 kandidata, među njima i pet Zadrana – Božidar Kalmeta, Branko Kutija, Ana Lovrin, Ante Jerolimov i Milivoj Kurtov. Na povijesnom Forumu okupilo se oko 4.000 članova, simpatizera i znatiželjnika.
Najavljujući njezin govor prvi na izbornoj listi Božidar Kalmeta je više puta Jadranku Kosor nazvao hrabrom ženom dok su nazočni stalno skandirali “Božo, Božo, Jadranka, Jadranka…”.
– Ova hrabra žena preuzela je stranku i državu u najteže vrijeme. Imala je snage vući prave poteze, zbog čega Hrvatska izlazi iz gospodarske krize, rekao je Kalmeta dodajući da je Kosor na zadarskom području bila više puta nego svi nositelji ostalih lista zajedno u dvadeset godina.
Region i Jugosfera
Prozvao je Vesnu Pusić da je 2000. iz Zadra otišla u Sabor i odmah zaboravila tko ju je izabrao.
– Dolaze ovdje zadnji mjesec dana želeći nam prodati pamet, a vidjet ćete ih tek za četiri godine. Nemojte da nas ti i takvi odvedu u “region i Jugosferu”. Nemojte glasati za one koji su Hrvatskoj okrenuli leđa kada joj je bilo najpotrebnije. Da nije HDZ-a ne bi bilo ni Hrvatske, zaključio je Kalmeta naglasivši pritom kako na ovim izborima ponovno odlučujemo kako i u kojem smjeru će ići Hrvatska u sljedeće četiri godine, ali i dugoročno.
– Svima onima koji su već proslavili pobjedu poručujem neka pogledaju skup u Zadru!, ponosno je uzviknula Jadranka Kosor.
Mi smo pokrenuli borbu protiv korupcije, rekla je Kosor, i iako mi podnosimo trenutačno najveći teret to nam nije teško jer znamo da sve što je dobro za Hrvatsku dobro je i za našu stranku.
– Stranke iz Kukuriku koalicije nisu spremne na borbu protiv korupcije i kriminala i oni misle da to može biti samo borba protiv HDZ-a. Ne dopuštaju da borba protiv korupcije dođe i do njihovih vrata. A mi kažemo, ne da će doći do vrata, nego će ući kroz Učku, kroz ta vrata pa da vidimo što tu sve ima, rekla je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor.
SDP je otpustio 3.500 policajaca
– Idemo u pobjedu kako bismo mogli dostojno služiti hrvatskom narodu. Molim vas, 220.000 članova HDZ-a, vaše obitelji i simpatizere da budete odlučni, da nitko ne posustane i nasjedne medijskim napisima. Nemojte se bojati onih koji britvom prijete HDZ-u, zamolila je Kosor.
Govoreći o gospodarskom oporavku, predsjednica Kosor podsjetila je kako je napravljeno mnogo.
– Najavili su prodaju HEP-a i autocesta. A mi smo pokazali da smo spremni urediti svoju kuću bez dovođenja MMF-a. Među njima jedni kažu “DA” MMF-u, drugi kažu “NE” MMF, a mi jasno kažemo “NE” MMF-u jer mi sami znamo urediti svoju kuću, poručila je Kosor.
Dok je SDP bio na vlasti i kad je vodio državu, otpustio je u jednom trenutku 3.500 policajaca od kojih su većina bili hrvatski branitelji, a mi to nećemo, kazala je, navevši da su to učinili i u diplomaciji pa je u jednom danu bilo maknuto 35 veleposlanika.
– Radimir Čačić kaže da su oni koji će glasati za HDZ bolesni. Mi ćemo pokazati da smo itekako zdravi, da prštimo od zdravlja, istaknula je. Kazala je kako su oni srezali prava branitelja, prava invalida, majki i djece, dok HDZ-ova vlada prava, unatoč smanjivanju proračuna prava nije dirala.
O čemu to Milanović priča?
Jadranka Kosor je komentirala izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića u Splitu na predizbornom skupu Kukuriku koalicije, koji je rekao da je krajnje vrijeme da se zauvijek završi s ratnim temama, koje traumatiziraju Hrvatsku.
– O čemu to Milanović priča? Mi moramo govoriti o stradanjima Škabrnje i Vukovara, o još uvijek nestalih 999 branitelja i civila. Mi moramo govoriti o braniteljima bez kojih ne bi bilo slobodne, demokratske i neovisne Hrvatske, o djeci poginulih branitelja, o udovicama. Mi moramo djeci stalno govoriti o Oluji, Bljesku, Maslenici, da u Hrvatskoj nije bio građanski rat već neprijateljska agresija zločinačke JNA i pobunjenih Srba, navodi Kosor.
Vesna Pusić kaže da će povući tužbu protiv Srbije jer joj nitko nije stradao u Domovinskom ratu. Mi nećemo jer ovdje nije bio građanski rat! Mi smo se branili od agresije i mora se znati da smo mi samo branili svoje, naglasila je predsjednica.
Kritiziraju nas što dr. Franju Tuđmana često spominjemo, ali mi ga nikad nismo ni prestali spominjati. Njegovo je ime upisano zlatnim slovima u hrvatsku povijest, kazala je predsjednica dodavši kako će HDZ pobjedu posvetiti upravo dr. Tuđmanu i hrvatskim braniteljima.
– U Bruxellesu ću reći da će Hrvatska posebno voditi računa o njegovanju kršćanskih korijena. Moramo pokazati da slijedimo i živimo vlastitim životima ono što nam je govorio pokojni predsjednik Tuđman. Sve za Hrvatsku, ali Hrvatsku ni za što, uzviknula je na kraju Jadranka Kosor.


Kosor u Škabrnji




Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor u subotu je ispunila svoje obećanje, položila je buket cvijeća kod masovne grobnice u Škabrnji. Prije 10-ak dana na Dan sjećanja na škabrnjske žrtve na putu iz Vukovara do Škabrnje zaustavila ju je magla. Iz Like u Škabrnju je stigla u pratnji dva stranačka autobusa. Rukovala se, izljubila i kratko popričala s mnogim svojim obožavateljima i u nazočnosti oko 800-tinjak članova, simpatizera i znatiželjnika zajedno sa svim HDZ-ovim kandidatima za 9. izbornu jedinicu, među njima i sedma na listi Nevenka Bečić na Trgu dr. Franje Tuđmana održala predizborni skup.
– Obećavam da ću u idućem mandatu svakog svoga kolegu premijera iz Europske unije dovesti u Škabrnju i Vukovar koji će zajedno sa mnom položiti vijence i odati počast svim poginulim braniteljima i civilima. Sve kolege u Europi moraju znati kolika je bila vaša žrtva za Hrvatsku, ali i za cijelu ovu civilizaciju kojoj pripadamo, rekla je Kosor ističući da neće povući tužbu protiv Srbije što se za, tvrdi, “Kukuriku” ne može reći. Obećala je izgradnju spomen-sobe u Škabrnji.


Podijelili fotelje, popili šampanjac


– Ovo su presudni izbori, istaknula je predsjednica Kosor dodavši kako su neki već popili šampanjce, podijelili fotelje, napravili planove kako će otpustiti 80 posto ljudi iz državne uprave. Ali izbori završavaju 4. prosinca kad se zatvore birališta. Tek onda će se iznenaditi kad hrvatski birači pokažu da podupiru hrvatsku i Tuđmanovu stranku. Njihov je cilj i ukloniti HDZ s političke karte Hrvatske. Vi to nećete dopustiti jer znate da bez stabilnog HDZ-a nema ni stabilne Hrvatske. Oni to znaju, pogotovo SDP koji je izašao iz Hrvatskog sabora kada je trebalo glasovati za osamostaljenje, kada je trebalo glasovati za ulazak u EU. To je činjenica koju mi imamo pravo naglašavati, kazala je Kosor.