Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Do kraja ovog tjedna Zadar dobiva najavljivano klizalište

Autor: Suzana Bandić

26.11.2012. 23:00
Do kraja ovog tjedna Zadar dobiva najavljivano klizalište

Foto: Zvonko KUCELIN



Kako bi klizalište funkcioniralo usprkos visokim temperaturama naručen je stroj koji se koristi za ljetna klizališta. Stoga, za očekivati je da će se Zadrani moći okušati na ledu već do kraja tjedna


Zadrani će ipak dobiti klizalište i to do kraja ovog tjedna. Doznali smo to od Borisa Artića, pročelnika Ureda gradonačelnika Zadra.
– Svečano otvorenje klizališta bilo je najavljeno za 24. studenog na Dan grada Zadra. No zbog drugih događanja, dolaska generala Ante Gotovine u Zadar, to smo odgodili. Na ruku nam nisu išle ni vremenske prilike i visoka temperatura koja nije uobičajena za ovo doba godine pa je otvorenje prolongirano za nekoliko dana. Ali, radovi su sada već pri kraju – kaže Artić napominjući kako se ulažu zaista veliki napori i čini sve da se led za prve klizače osposobi već do kraja tjedna.
– Ako kažem da će to biti u petak, možda ću pogriješiti, međutim u idućih nekoliko dana zasigurno hoće. Visoka je temperatura, a osim toga i sunčano tako da je jako teško zalediti površinu od 15×25 metara. Sutra bi trebao stići jači stroj za zaleđivanje, onaj koji se inače koristi za ljetna klizališta, pa se nadamo da će to imati očekivani učinak – kaže Artić, dodajući da će javnost o svemu biti na vrijeme obaviještena te da sve drugo, pritom misleći na nastup zadarske grupe Postolar Tripper, ostaje bez promjena.
Iako se iz opravdanih razloga kasni s otvorenjem klizališta, projekt “Đir po gradu” u sklopu kojeg je planirano i otvaranje klizališta, krenuo je po planu – potvrdila je koordinatorica projekta Danijela Rimanić.