Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Na susretu islamske mladeži u Zadru pedesetak mladih

26.11.2013. 23:00
Na susretu islamske mladeži u Zadru pedesetak mladih


Ovom susretu, kojeg su zajednički organizirali Ured za dawu i mladež i Medžlis islamske zajednice Zadar, nazočilo je 50 mladića i djevojaka iz Dubrovnika, Splita i Zadra


U Zadru je održano drugo regionalno druženje islamske mladeži iz Dalmacije, objavljeno je na stranicama Islamske zajednice u Hrvatskoj.
Ovom susretu, kojeg su zajednički organizirali Ured za dawu i mladež i Medžlis islamske zajednice Zadar, nazočilo je 50 mladića i djevojaka iz Dubrovnika, Splita i Zadra.
Program je neslužbeno započeo u popodnevim satima, okupljanjem mladih u prostorijama zadarskog mesdžida te zajedničkim ručkom i neformalnim druženjem koje se odvijalo u prisustvu glavnog imama MIZ Zadra Ćamila ef. Bašića, glavnog imama MIZ Splita Vahida ef. Hadžića, muallime Suade Hadžić, predsjednika IOM-a Split h. Ševala Tursunija i predsjednika IOM-a Zadar Emsuda Begovića. Nakon zajedničkog obavljanja akšam namaza mladima i njihovim imamima pridružili su se i Mirza ef. Mešić, voditelj Ureda za dawu i mladež, i Haris ef. Opardija, koji su doputovali iz Zagreba.
Program je službeno započeo zajedničkim klanjanjem jacije namaza. Nakon molitve, kroz uvodno obraćanje prisutne je poselamio te im izrazio dobrodošlicu Ćamil ef. Bašić.  Potom je za mlade, ali i za prisutne zadarske džematlije, polusatno predavanje održao Mirza ef. Mešić. Nakon predavanja uslijedila je debata u kojoj su mladi otvoreno i iskreno iznosili poteškoće sa kojima se danas suočavaju u življenju svoje vjere.