Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

U Arsenalu najbolje od Galeba

26.11.2013. 23:00
U Arsenalu najbolje od Galeba


Ovog petka s početkom u 19 sati Arsenal će biti mjesto održavanja nečeg uistinu posebnog. „The best of Galeb fest” program je, kako i samo njegovo ime govori, koji okuplja najbolje od ove specifične otočke manifestacije, a koji će Saljani u povodu Dana Grada Zadra darovati njegovim građanima.
Galeb fest je inače manifestacija koja u Salima posljednjih šest godina okuplja autorske, po prvi puta izvođene pjesme koje pjevaju – amateri. Pjevaju težaci, trgovkinje, teolozi, nizao je jučer njegov pokretač Ante Frka Kaleb.
– Sve pjesme su autorske, izvedene po prvi puta i tvore ih Saljani ili ljudi koji gravitiraju prema Salima. Pjesme su zabavne, šlagerske, a teme otočke, ljubavne, kako tko preferira, opisuje Frka. A pjevaju svi, od 14 do 70. I ono što je zanimljivo, na pozornicu izađe više muškaraca, nego žena, što ih je, kaže Frka, dosta iznenadilo, jer u Salima ima puno dobrih ženskih glasova, no oni nekako zamuknu kada im se približi mikrofon.
Od osamdesetak skladbi koliko ih je izvedeno tijekom godina koje će se ovog petka u Arsenalu izvesti u živo uz pratnju benda odabrat će se dvadesetak najboljih.
Dodajmo i to kako su tijekom prijašnjih godina kroz festival prošla mnoga zanimljiva imena. Tri godine festival je vodila Doris Pinčić, među natjecateljima prodefilirali su i Ivan Dražović, Branimir Buturić, a svoj obol kao bekvokali dale su i Amenda Stošić i Nela Šarić. Zapjevao je bio i Ante Mihić, ravnatelj saljske knjižnice koji će u petak voditi i program, a ulaz u petak je kao poklon Zadranima, dakako besplatan.