Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Virska bakalarijada od 19. do 23. prosinca!

26.11.2013. 23:00
Virska bakalarijada od 19. do 23. prosinca!


Bit će bakalara na virski, na bjanko, brudet s palentom, lešo, grafinirani, sa slanim srdelama, s porilukom, s čičvardom i na salatu


U organizaciji virskog općinskog turističkog društva Vir turizam d.o.o. i njegovog direktora Zdenka Mičića te u suorganizaciji poznatog virskog ugostiteljsko-turističkog objekta Kotarina i njegovog voditelja Joska Bašića, koje inače djeluje unutar Vir turizma, ovih su dana krenule opsežne pripreme za ovogodišnju tradicionalnu Virsku bakalarijadu. Manifestacija koja iz godine u godinu privlači ne samo sve veći broj Virana već i domaćih i stranih turista ove će se godine održati u vremenu od četvrtka, 19. prosinca pa zaključno do ponedjeljka 23. prosinca.
Ove godine zaljubljenici u čuvenu norveško-virsku deliciju moći će guštati u devet pripremljenih jela na temu bakalara kojeg će pripremati bijelo osoblje Kotarine na čelu s glavnim kuharom Tomislavom Tomom Bašićem. Tako će se svakog dana moći kušavati i degustirati i to u vremenu od 12 pa do 23 sata devet vrsta pripremljenog bakalara i to na izvorni virski način, potom na bjanko, brudet s palentom, lešo, grafinirano, sa slanim srdelama, s porilukom, s čičvardom i na salatu.
Naravno, kako smo doznali od organizatora, uz bakalar će se nuditi domaća virska bijela i crna kapljica, potom poznata vina pinot sivi i crveni, traminac, roSe, cabarnet, malvazija…