Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadrani dva sata uglas pjevali s Doris

26.11.2016. 23:00
Zadrani  dva sata  uglas  pjevali s  Doris


Točno u 22.30 sati, uz dramatičnu glazbu pjesme Marija Magdalena kojom je na Eurosongu u Jeruzalemu 1999. godine osvojila četvrto mjesto, na pozornicu se popela Doris. Sa okupljenima je uglas otpjevala pjesmu, a Eurosong blok odmah nastavila i završila pjesmom Željo moja s kojom je nastupila 1986. u norveškom Bergenu
Već dugo koncert nekog domaćeg izvođača nije privukao toliko interesa zadarske publike, kao što je to bio slučaj sa u petak  održanim koncertom splitske pjevačice Doris Dragović. Gužva ispred Arsenala vladala je satima prije početka koncerta za koje su karte rasprodane puna dva tjedna ranije. Prostor se pomalo punio, zauzimala su se  mjesta, pozdravljali su se prijatelji svih generacija.
55 godina
Točno u 22.30 sati, uz dramatičnu glazbu pjesme Marija Magdalena  kojom je na Eurosongu u Jeruzalemu 1999. godine osvojila četvrto mjesto, na pozornicu se popela Doris. S okupljenima je uglas otpjevala pjesmu, a Eurosong blok odmah nastavila i završila pjesmom Željo moja s  kojom je nastupila 1986. u norveškom Bergenu.
– Kad vas vidim ovako raspjevane, osjećam se kao da sam došla doma,  kazala je Doris i nastavila s koncertom koji je potrajao puna dva sata.
– Pedeset i pet godina imam, da, da. Javite mi se kad dođete u moje godine, rekla je Doris koja je koncert bez pauze odradila  puna energije,  skačući, animirajući publiku i razgovarajući. U Zadru je pjevala u crnoj  haljini na sjajne šljokice, crnim hlačama i ležerno pustene duge kovrčave  kose.
Izvela je pjesme koje su obilježile njenu karijeru, od onih nastalih pod  brendom Tutico do onih koje su za nju napisali Huljići. Izvela je i blok  pjesama kolegica koje, kako je rekla, voli i poštuje – Lastavicu Meri Cetinić i Zar je voljeti grijeh Zorice Kondže. Publika je s Doris pjevala uglas, a  oni koji su bili na njenom velikom koncertu lani u ovo doba u Spaladium  Areni, kažu da je ovaj bio puno bolje i opušteniji.
“Nosim vas u Split”
Zbog gomile ljudi na koncertu je bilo jako vruće, a sama pjevačica zazivala je malo zraka i lice brisala ručnikom. Prisjetila se brojnih nastupa  u Zadru i onih na Zadarfestu, kojeg više nema.
I kad smo pomislili da je kraj, kad su se i pjevačica i bend povukli s pozornice, nastala je buka u publici i glazbenici su se vratili. Nije se koncert  mogao završiti bez pjesme Sedam mora, sedam gora.
– Hvala vam svima na ovoj večeri, na vašim toplim licima. Nosimo vas  sve sa sobom nazad u Split, ovdje, u našim srcima, kazala je Doris s rukom na grudima. I tad je bilo gotovo, svjetla su se upalila, a DJ Elvis prigodno je pustio uspješnicu pokojnog Tomislava Ivčića – Crna ženo.