Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Oživljena božićna čarolija

Autor: Katina Vrsaljko

26.12.2009. 23:00
Oživljena božićna čarolija

Foto: Tomislav JERAK



U Osnovnoj školi Zadarski otoci na Bilom Brigu u srijedu je održana Božićna predstava, prva od kad su se djeca preselila u novu školu. Pjesmom, plesom, glumom i recitacijom na hrvatskom i engleskom jeziku učenici su svojim roditeljima, kolegama i učiteljima poželjeli sretan Božić na vrlo simpatičan način.
 Kako je istaknula Jasminka Bašić, učiteljica nižih razreda, svima su pružili priliku da nastupe na predstavi.
– Ni jednu prijavljenu točku nismo odbacili jer želimo sa svi pokažu svoje male i velike talente, rekla je Bašić.
A pokazalo se da su imali što pokazati s obzirom da je svaka točka nagrađena velikim pljeskom.
Predstavu je otvorila plesna točka trećašica u prigodnim kostimima uz pjesmu The little drummer boy.
Potom je zbor viših razreda izveo tradicionalne hrvatske božićne pjesme u čemu im se pridružila i publika u prepunom predvorju škole.
Svoje glumačke sposobnosti učenici su pokazali u igrokazima Božićna želja, Isus u našem gradu, Božićna priča i Badnja noć.
Plesom su prisutne počastile Techno mrazice, drugašice uz Božićnu čestitku i male Pahuljice.
Osim tradicionalnih božićnih pjesama, pjevale su se i one nešto modernije – Jelku smo okitili i Santa Claus is coming to town.
Po završetku programa prisutne je pozdravio i ravnatelj Branko Matulina te poželio svima sretan Božić i Novu godinu.
Župni svećenik don Dario Tičić je blagoslovio školu i sve prisutne te izrazio zahvalnost Bogu na sposobnostima ove djece.
Predstava je završena izvedbom pjesme Dođi Božiću. Kao veliko finale u predstavi svi iz publike su se digli na noge i zapjevali zajedno s učenicima.
Osim središnjeg događaja, vesele predstave, kraj prvog polugodišta u OŠ Zadarski otoci obilježen je humanitarnom nogometnom utakmicom između učenika i profesora u kojoj su se učenici pokazali boljim nogometašima te s Božićnim sajmom u predvorju škole, gdje su učenici prodavali svoje rukotvorine s likovne radionice.