Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Raskošan božićni program za kraj polugodišta

Autor: Katina Vrsaljko

26.12.2009. 23:00
Raskošan božićni program za kraj polugodišta

Foto: Tomislav JERAK



Učenici OŠ Smiljevac su dan prije Badnjaka Božićnom predstavom proslavili kraj prvog polugodišta i božićne blagdane te maštovitim i raznovrsnim programom razveselili svoje roditelje, kolege i učitelje.
 Predstavu je pozdravnim govorom otvorio ravnatelj Bernard Kotlar i zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji predstave, a sve prisutne i sljedeću godinu je blagoslovio župni svećenik.
 Prigodno ukrašenu pozornicu krasio je i jedan okvir za slike u kojem su se izmjenjivali učenici u pratnji svojih učitelja s kojima su prepričavali kratke božićne priče i slali poruke pravog božićnog duha – praštanje, ljubav, dobra djela, mir, veselje…
 Raskošan program prezentirali su glumci, plesači, recitatori, pjevači i svirači koji su sa svojim učiteljima uvježbavali program zadnjih mjeseci.
Solisti, zbor, orkestar udaraljki, violina i saksofon čuli su se u pjesmama Molitva, Gle, igre li krasne, Kum ba ya, God rest you merry gentlmen, This little light of mine i Zvona zvone.
 Plesači u simpatičnim kostimima pratili su taktove pjesama Bijeli Božić, Sretan Božić, Vjerujem u anđele i Zvončići, a prisutne su posebno razdragali plesni parovi učenika nižih razreda.
 Zanimljivi su bili i igrokazi. Prvi pod nazivom “Sveta noć” prikazao je rođenje iz perspektive jaslica, slame, ljiljana i kravice. Drugi je imao snažnu poruku već u samom svom nazivu – “Obitelj na okupu – neprocjenjivo!”.
Završnu točku su izveli svi izvođači. U pratnji pjesme Zvona zvone čestitari su čestitali Božić na stranim jezicima, a anđeli su prošetali kroz publiku s košaricama punih darova. A darovali su ono što bi trebalo biti najvrjedniji božićni dar – uputili su im lijepe misli i svoju pozitivnu dječju energiju kako bi svi lakše otvorena srca krenuli u novu godinu.