Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

S glazbom do sretnijeg Božića

26.12.2010. 23:00
S glazbom do  sretnijeg Božića


Sedmi po  redu Božićni koncert “Svim  na zemlji mir, veselje” u organizaciji KUD-a Fortica i  Općine Novigrad okupio je u  prostoru Etnografske zbirke  Novigrad brojne goste. Okupljenima su se na početku  obratili Jadran Anzulović,  općinski djelatnik za kulturu i  voditelj Etnografske zbirke te  Tonka Kociper, predsjednica  KUD-a Fortica. Izrazivši zadovoljstvo što se tradicija  Božićnog koncerta nastavlja i  to sa sve većim brojem izvođača, ali i gostiju.
U božićno uređenom ambijentu, uz bor, svijeće i jaslice  izmjenjivali su se izvođači s  područja novigradske općine.  Nastupali su tradicionalno  Pučki zbor i folklorna skupina  KUD-a Fortica, Mandolinski  orkestar Osnovne škole Novigrad te solist Vladimir  Paštrović, a ove godine se  priključila i klapa Težaci iz  Paljuva te skupina novigradske dječice Tomislav Baždarić, Lovre Baždarić, Antonio  Ivčić i Patrik Buterin. Djeca  su i otvorila koncert s pjesmom Padaj, padaj snježiću  koju su otpjevala i odsvirala  na udaraljkama.
Izmjenjivale su se nadalje  tradicionalne božićne pjesme  Svim na zemlji, U sve vrime  godišta, Tiha noć, Kirye Eleison i druge, a publiku je, kao i  obično, razdragala pjesma  Novigrade, zadnju suzu kani u  izvedbi Vladimira Paštrovića.  Folklorna skupina KUD-a  Fortica izvela je Hrvatsku  promenadu i splitske plesove,  dok je Mandolinski orkestar  izveo Scarborough Fair, a i  bio pratnja ostalim izvođačima.
Na kraju su voditeljice svih  skupina dobile cvijeće, a  druženje uz božićne pjesme se  nastavilo do kasno u noć.
Pokrovitelji Božićnog koncerta “Svim na zemlji mir,  veselje” su Općina Novigrad,  OŠ Novigrad, Knjižnica i  čitaonica Novigrad te Etnografska zbirka Novigrad, a to  je već postao događaj bez  kojeg su ovi blagdani u Novigradu teško zamislivi.