Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Božićne pjesme i “Bože čuvaj Hrvatsku”

26.12.2011. 23:00
Božićne pjesme i “Bože čuvaj Hrvatsku”


U okviru prosinačkih darivanja, veselja i dobrih želja, muška klapa Condura i župni ured sv. Anselma i Marcele priredili su božićno-novogodišnju manifestaciju pod nazivom “Ususret Božiću”. Program je otvorila klapa Condura izvedbama “Preveliku radost navješćujem vam” i “Tri kralja jahahu”. Pred brojnim okupljenim ninskim auditorijem ispred glavnog oltara drugi su nastupili članovi klape Sukošan, predstavivši se skladbama “Radujte se narodi” i “Svim na zemlji”. Kako je program tekao dalje tako je atmosfera unutar svetišta sv. Anselma među izvođačima i publikom bila sve veselija i radosnija. Rado viđene i slušane članice privlačke ženske klape Libar u nastavku su se predstavile skladbama “Zdravo budi mladi Kralju” te “Dubrovačko kolendavanje”. Slično je bilo i sa članicama ženske klape Kandelora iz Zemunika, koje su izvele skladbe “Oj djetešce moje drago” i “Gloria”.
Predzadnji su nastupili članovi muške klape Kožino, otpjevavši skladbe “Tiha noć” i “Dobra veče Bog da”, dok su posljednji na scenu izašli gosti iz Paljuva, članovi klape Težaci. Izveli su skladbe “U se vrime godišća” i “Zdravo budi mladi Kralju”. Svaku od izvedenih skladbi vesela i razdragana publika popratila je dugotrajnim pljeskom.
Na odazivu okupljenim Ninjanima te na sudjelovanju u programu pučkim pjevačicama i pjevačima članovima navedenih klapa kao i svima onima koji su sudjelovali na ukrašavanju jelke ispred zvonika župne crkva pred početak koncerta, uime odsutnog župnika don Bože Barešića toplim i biranim riječima zahvalila je voditeljica ninskog gradskog župnog mješovitog zbora “Sv. Marcela”, časna sestra Krešimira Zanki.
Na samom kraju programa voditelj Hrvoje Ljubičić pozvao je sve klape da ponovno izađu na pozornicu te da cjelovečernji blagdanski koncert okončaju zajedničkim nastupom. One su to i uradile te su u jedan glas otpjevale “Radujte se narodi” te “Bože čuvaj Hrvatsku”.
Slavlje se na koncu iz župne crkve prenijelo u obližnju novosagrađenu župnu vjeronaučnu dvoranu. Tamo je nastavljeno druženje uz pjesmu sve do kasno uvečer uz blagovanje kolača i ostalih delicija, što su ih za ovu prigodu pripravile vrijedne ruke ninskih žena, članica gradske ženske udruge Aenona.