Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Neven Dokoza sretni dobitnik novog bicikla

26.12.2011. 23:00
Neven Dokoza sretni dobitnik novog bicikla


Jučer je održana božićno-novogodišnja biciklijada na relaciji Zadar-Vir. Šezdesetak sudionika biciklijade u 10 sati je startalo s Obale kneza Branimira u Zadru na rekreativnu vožnju prema Viru. Organizatori biciklijade bili su Općina Vir, Turistička zajednica Općine Vir, “Vir turizam” d.o.o. i Biciklistički klub “Donat” iz Zadra. Bicikliste su cijelim putem osiguravali pripadnici policije, a u pratnji je bila i medicinska ekipa te servisna služba.
Po dolasku na Vir sudionici su se okrijepili uz kuhani grah, tjesteninu i kobasice koje su specijalno za njih pripremili kuhari restorana “Kotarina”.
Desetero sudionika biciklijade nagrađeno je vrijednim nagradama: Joško Bačić, Zvonimir Benček, Zdenko Krnčević, Slaven Bačić, Nevio Berkio, Tomislav Marelić, Mišo Volarević, Majda Radović i Duje Babić kući su otišli s kompletom za održavanje bicikla i majicom. Biciklijada je ipak bila najsretnija za Nevena Dokozu iz Zadra koji se kući vratio s 2.500 kuna vrijednim biciklom.
Ovo je četvrta biciklijada koja se održava na relaciji Zadar – Vir. Prva se u organizaciji grupe građana održala na Novu godinu, a Općina Vir je tada pružila podršku u vidu organiziranja osvježenja za sve sudionike po njihovom dolasku na Vir.
Cijelu dionicu od Zadra do Vira biciklom je odvozio i načelnik Kristijan Kapović koji je još jednom istaknuo snažnu želju organizatora da ovakve biciklijade postanu dio tradicije.