Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Osluhni nutarnje zvono

26.12.2011. 23:00
Osluhni nutarnje zvono


Tradicionalni, treći po redu Božićni koncert “Osluhni nutarnje zvono”, u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Sveti Roko iz Sv. Filip i Jakova održan je u punoj filipjanskoj kino-dvorani.
U nazočnosti načelnika Igora Pedisića i drugih gostiju i uzvanika program je otvoren nastupom pomlatka KUD-a pjesmom “Radujte se narodi”. Na gitari su bili Mihaela Eškinja, Lucija Vuković i Antonija Vodopiju, pjevao je Leopold Brzić. Vođeni voditeljicom-animatoricom Brankom Pelicarić s Radio BnM-a, prigodni program izvele su tete i djeca iz Dječjeg vrtića Cvit. U koreografiji Branka Šegovića, a pod vodstvom Mihovilke Prtenjača mladi folkloraši su izveli splet dječjih plesova i igara s područja Splita pod nazivom “Mi smo djeca vesela”. Uz pratnju orkestra prof. Ivice Kinde, starija grupa djece folkloraša izvela je stari splitski ples “Šotić”. Koreografiju potpisuje prof. Branko Šegović. Igrokaz Badnjak izveli su učenici četvrtog razreda učiteljice Mihovilke.
Tri grupe mladih plesača plesne skupine Prvi ples pod vodstvom voditelja Ivana i Nikoline Baričića, sa svoja tri brižno i do sitnih detalja uvježbana nastupa, izazvali su ovacije dignuvši publiku na noge. Prijateljski KUD Zora iz Betine izveo je splet pjesama i kola s otoka Murtera. Nastavak je to odlične suradnje ova dva društva. Nakon što su pročitana 33 dobitnika zahvalnica, zaslužnih pojedinca te sponzora i donatora, pod vodstvom prof. Ive Brkića i koreografa Ivice Baričića KUD Sv. Roko izveo je prigodni božićni program.
Nakon klape Cantus pjesmom “Na noge ustanite”, u izvođenju svih sudionika koncerta završio je ovaj božićni koncert nabijen emocijama, radošću i veseljem.
– KUD Sv. Roko ovim koncertom obilježava blagdan Isusova rođenja. I ovaj Božić smo proslavili onim istim žarom i radošću kojim smo cijele godine stvarali i radili, naglasio je Ivica Eškinja-Lantana, predsjednik KUD-a Sv. Roko.
KUD ima 128 članova, od toga 30 djece, 40 odraslih u folklornoj i 15 u dramskoj sekciji.
– Svrha našega božićnog okupljanja je da se u zajedništvu, prijateljstvu i miru Božjem prisjetimo svoje jedine, izvorne hrvatske tradicije i da je čuvamo kao najvrjednije blago koje nosimo u budućnost, zaključio je Lantana.