Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

80 vrsta kolača na 220 adresa starijih osoba

Autor: Irena Jurjević

26.12.2012. 23:00
80 vrsta kolača na 220 adresa starijih osoba

Foto: Marin GOSPIĆ



– Ove godine zamolili smo naše prijatelje i prijatelje naših prijatelja da sami ispeku po jedan kolač u svojoj kući i iznenadili se na velikom odazivu – kaže Marija Pletikosić


“Slatki Božić”, akcija Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar, okupila je na Badnjak stotinjak volontera koji su 80 vrsta kolača raspoređenih u slatke poklone proslijedili na 220 adresa 350 starijih osoba.
Uskoro centar za volonterstvo
– Nastavljamo zadarsku priču o volonterstvu u kojoj su donatori oni koji imaju toliko koliko su spremni dati, volonteri oni koji žele podijelitit s drugima svoje vrijeme te primatelji oni koji s radošću primaju jedno i drugo, znajući da je onaj koji prima spreman i dati, kazala je ravnateljica Doma Marija Pletikosa, dodajući kako je rezultat njihovih dosadašnjih akcija i osnivanje Centra za volonterstvo Zadarske županije koji će s radom započeti već po Novoj godini.
– Ove godine zamolili smo naše prijatelje i prijatelje naših prijatelja da sami ispeku po jedan kolač u svojoj kući i iznenadili se na velikom odazivu, tako da će naši stariji sugrađani danas birati između 80 vrsta različitih domaćih kolača, kazala je Pletikosa, dodajući kako su im se pridružili i brojni obrtnici te 30 pravnih osoba koje su se donacijama priključile akciji.
Došli i političari
U volonterskom obliku akciji su se odazvali i gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić, župan Stipe Zrilić, saborska zastupnica Ana Lovrin te ravnateljica Narodnog muzeja Zadar Renata Peroš, ali i druga znana lica iz zadarskog javnog  života.
Akcija “Slatki Božić” se nastavlja na akciju “100 božićnih ručkova” koja je uspješno organizirana prethodnih pet godina. Organizirana radi promicanja volonterstva u gradu Zadru i Zadarskoj županiji te senzibiliziranja javnosti na skrb o starijim osobama.