17 °C
Online izdanje
Subota, 27.svibnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Kultura
RSS feed
Današnji broj
Kultura
Povratak
Boje ženskih torza gledatelje ostavile bez daha
Piše: Simeona Pancirov
Foto: Arif SITNICA

Već tradicionalno uoči Božića Muzej antičkog stakla organizira izložbu i koncert kojemu je upravo ugođaj ovog najveselijeg blagdana u godini glavna nit vodilja. Tako je bilo i u četvrtak navečer kada je u prizemlju zgrade MAS-a otvorena izložba Julijane Voloder, akademske kiparice koja je u formi stakla oblikovala ženska torza i to svela pod nazivnik Aurora Borealis i u bojama koje gledatelja ostavlja bez daha.

Ova rođena Preška, koja je 1987. godine diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, posljednjih godina živi i radi u Splitu i to kao profesorica. Izložba Aurora Borealis će se moći pogledati do 10. veljače 2017. godine.

Drugi dio božićnog programa MAS-a bio je koncert mješovitog pjevačkog zbora Condura Croatica, pod ravnanjem prof. Ive Nižića, koji je i ove godine oduševio publiku. Uz tradicionalne napjeve, koji su se nekada pjevali na zadarskim otocima, ali i u Istri, program je obogaćen nastupom glumice Sanje Zalović, koja je govorila monolog Dinara iz romana Planine Petra Zoranića. Posebno iznenađenje bio je nastup zbora i dječje klape Balinijera uz Preka, kao i obrada „Nevijske kolende" iz Neviđana s otoka Pašmana.

Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr