Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kad se male ruke slože, sve se može!

26.12.2016. 23:00
Kad se male ruke slože, sve se može!


Povijesno-scenskim spektaklom – biranjem silbenskog kralja, posebnim događanjem kojim nakon punih 200 godina organizatori oživljavaju tradiciju starog običaja na ovom otoku, nastavljeno je sinoć prvo izdanje jedinstvene adventske i turističke manifestacije “SVI zaJEDNO ZA BOŽIĆNU ČAROLIJU NA SILBI”. U njoj će svi gosti otoka Silba zajedno s otočanima moći uživati sve do 1. siječnja 2017.!
 – Nakon zajednički uloženog truda ljudi koji vjeruju da samo zaJEDNO možemo napraviti sve što poželimo, mnoštvo mještana i razni gosti došli su podržati inicijativu, koja se konačno pretočila iz početne ideje u stvarnost, u pravu božićnu čaroliju! Svi prisutni imali su prilike prije toga uživati u prekrasnim izvedbama opernih arija sopranistice Antonele Malis i mladog zadarskog tenora Ivana Dražovića, na Adventskom trgu ispred škole, gdje se i zaplesalo. Pozitivna energija i smijeh koji su kružili trgom svakako su bili najbolji dokaz da se sav uloženi trud ipak isplatio, unatoč mnoštvu prepreka, priča Sara Lovrović, predsjednica Mjesnog odbora Silbe, koja je zajedno s članicama MO te svim prijateljima inicijative Silba u Srcu, uz potporu Otočnog sabora i Turističke zajednice Silbe, radila na organizaciji.
Mnoge znatiželjnike zasigurno će privući i posebna verzija alke koja se održava danas,27. prosinca – Silbenska alka u karićima.