Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Akšamović: Pritisak je naš najveći protivnik

Autor: Andrija Prović

27.01.2010. 23:00
Akšamović: Pritisak je naš najveći protivnik

Foto: Zvonko KUCELIN



Dosta smo razgovarali nakon Požege pa se nadam da će taj razgovor i analiza pogrešaka uroditi plodom. Inače, naći ćemo se u poziciji da ispustimo sve što smo gradili u prvom dijelu prvenstva
Slično kao i lani, košarkašice Zadra odradile su odlično prvi dio prvenstva, međutim, kasnije je uslijedio pad u igri i rezultatima. Izuzev Kup uspjeha u Puli, Zadranke su u A1 ligi posljednji put slavile sredinom prosinca kada su bile bolje od Trešnjevke. “Sakupili smo šest pobjeda, no treba biti oprezan jer se može desiti da ubilježimo i nekoliko uzastopnih poraza” – govorila je tada Marija Mazija. Nažalost po nju i njene igračice, upravo se takav scenarij odvija u posljednja tri kola.
Marina Akšamović dobro je otvorila posljednju utakmicu sa Požegom, no i ona će stati u nastavku, kao i Zadar u prvenstvu. Od zadarskog smo centra pokušali saznati mogu li košarkašice s Višnjika već ovaj vikend prekinuti rezultatsku sušu.
Loša realizacija obilježila je vaš posljednji susret sa Požegom, a posebno se isticala na liniji slobodnih bacanja. Jesu li “teške ruke” bile posljedica tereta imperativa?
– Da, pritisak je nažalost učinio svoje. Ušle smo u utakmicu dobro i agresivno, ali nakon nekoliko nerealiziranih zicera uvukla se nervoza koju do kraja nismo uspjele savladati. Šteta, budući da smo imale sjajnu priliku.
Može li mlada ekipa nadvladati spomenuti pritisak?
– Nadam se. On je naš najveći protivnik i razlog prošlotjednog poraza. Ako se uspijemo psihički podignuti, onda se u preostalim utakmicama možemo nadati dobrom rezultatu. Dosta smo razgovarali nakon Požege pa se nadam da će taj razgovor i analiza grešaka uroditi plodom. Inače, naći ćemo se u poziciji da ispustimo sve što smo gradili u prvom dijelu prvenstva.
Slijedi vam gostovanje kod Agrama koji za Zadar uvijek neugodan protivnik. Zagrepčanke su u uzlaznoj formi s dvije uzastopne pobjede i namjerom da ostvare što bolji skor uoči Lige za ostanak.
– Do te je utakmice ostalo svega par dana. Vremena za uigravanje i nema previše, no u Zagrebu moramo pokušati pobijediti i prekinuti s lošim rezultatima. To će biti jako teško budući da Agram igra sve bolje, proigrale su im i glavne iskusne igračice, no već smo ih pobijedile ove sezone pa imamo razloga optimizmu.