Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

U recesiji još veći karneval

27.01.2011. 23:00
U recesiji još veći  karneval


Pučka manifestacija o kojoj je riječ doživjet će kulminaciju u subotu uvečer 26. veljače, kada će se nakon cjelodnevnog “ludovanja” za sve ninske bremenite nedaće i nevolje u protekloj godini na lomači spaliti glavni i jedini krivac Krnje Škariota


U prostoru nekadašnje ninske likovne galerije  “Višeslav” održana je radna  sjednica ninskog gradskog  karnevalskog odbora. Na njoj  su izneseni te prihvaćeni planovi ovogodišnjih karnevalskih ludovanja u gradu Ninu i  njegovim prigradskim mjestima. Okupljanje dvadesetorice članova “Karnevalske  udruge mladeži grada Nina”  koja je na novim temeljima  osnovana lanjske godine, inicirao je Marin Pijaca, stručni  suradnik za animaciju i sport  grada Nina.
Raspravljajući o karnevalu  svi su se složili da unatoč krizi  i recesiji ovogodišnja događanja moraju biti najorganiziranija i najposjećenija do  sada. U formiranju nove još  neviđene scenografije u kojoj  će se pojaviti ovogodišnje ninske maškare, kako se čulo,  svoj doprinos dat će članice  kreativne radionice ninske  Udruge žena “Aenona” pod  vodstvom Nade Surić.
Pučka manifestacija o kojoj  je riječ doživjet će kulminaciju  u subotu uvečer 26. veljače,  kada će se nakon cjelodnevnog “ludovanja” te “češljanja”  svakog ninskog doma, nakon  izrečene mu presude, za sve  ninske bremenite nedaće i nevolje u protekloj godini na  lomači spaliti glavni i jedini  krivac Krnje Škariota.
Nakon toga čina brojna  maškarana i nemaškarana svita preselit će se u Dom kulture  ili pak u diskoklub “Venus” na  već tradicionalno čašćenje kobasicama, jajima i ostalom domaćom hranom, a potom i na  bal pod maskama gdje do sitnih noćnih sati neće uz ludovanje i glazbu neće nedostajati tradicionalnih bogatih  nagradnih i zabavnih igara.
Karnevalski odbor je također odlučio da će se ninske  maškare ove godine nakon  dužeg “mesopusta” i apstinencije konačno i ponovno pojaviti u gradu Zadru na čuvenom Zadarskom karnevalu, i  to na završnoj večeri koja će se  dogoditi u nedjelju 6. ožujka.  Za ovakav ambiciozan plan i  program ovogodišnjih ninskih maškara i  karnevala, članovi Karnevalskog odbora nadaju se financijskoj  potpori većeg  broja ninskih  gospodarstvenika i ugostitelja. Posebno  računaju na  tradicionalnu  potporu iz  Gradskog proračuna te iz  blagajne ninske Turističke  zajednice. Također u realizaciji zacrtanih ideja i planova računaju  ove godine i na pomoć gradskih komunalnih službi.
Kada su u pitanju budući  planovi, članovi Karnevalske  udruge Marin Pijaca, Ivan Lipotica, Danijel Vidić, Roko  Bačić, Frane Lipotica, Lucija  Pekić, Lucija Glavan i ostali  mladi članovi jedinstveni su u  stavu kako i nadalje treba zadržati po svaku cijenu kontinuitet ninskih maškara i karnevala uz omasovljenje članstva u karnevalskim događanjima.